Välj en sida

Det är fortfarande mycket tätt i toppen och ett lag som överraskat så här långt är Arvika BTK.

Seger mot IK Juno i femte omgången följdes upp med något överraskande vinst mot Team Mälarenergi BTK med 6-3.

– Ja, det var två riktiga laginsatser och det är den stora skillnaden från förra säsongen då alla förlitade sig på Jennifer Jonsson, sade Arvikas lagledare Andreas Wirén.

Nu tar alla i laget stort ansvar. Jennifer vann visserligen två singlar både mot Juno och Team Mälarenergi, men när hon förlorade klev antingen Rebekka Carlsen eller Maja Haugen Gelle fram.

Stor anledning till att det blev seger mot Team Mälarenergi var att Jennifer Jonsson och Rebekka Carlsen lyckades vända 0-2 i set till vinst i dubbeln. Dittills hade lagen följts åt och där fick Arvika det lilla ryck som sedan slut ledde fram till vinst och fortsatt tätkänning i tabellen.

Då ska man också veta att Alma Rööse inte kunde medverka på grund av förkylning.

– Efter Jennifer så har vi tre jämna spelare som alla kan vinna och som vi kan använda utifrån olika spelstilar, sade Andreas Wirén.

Ska bli spännande att se hur långt det kan räcka. Vad som också är intressant är att det är fem lag som trängs i toppen och att det denna säsong varit fler jämna matcher än på länge, även om tre av uppgörelserna i den sjätte omgången fick klara och väntade utgångar.

Eslövs PK fortsätter att imponera med sin nya kinesiska Gao Jun Ji i laget och hittills har non vunnit sina fyra spelade singlar utan setförlust. Blev enkla 6-0 mot Spårvägen. Halmstad BTK som hade en tuff batalj i femte omgången mot Spårvägen vann övertygande mot Dänningelanda BTK med 6-1. Storfors BTK revanscherade sig snabbt och vann med 6-1 mot IK Juno. I IK Juno saknades i helgen Huda Mustafa stort, både mot Arvika och Stortfors.

Resultat och tabell