Välj en sida

Team Mälarenergi BTK var alldeles för starka i sin kvartsfinal mot Spårvägens BTK. 5-1 i första mötet följdes upp med samma siffror i returen. Det var egentligen aldrig något snack. Spårvägen vägde helt enkelt för lätt. Guo Siyu och Christina Källberg vann två singlar vardera. Det var endast Ilka Doval som lyckades pressa Christina Källberg till 12-10 i skiljeset.

Spårvägens vinst togs av Stina Zetterström, som besegrade Georgia Zavitsanou med 13-11 i skiljeset.

Returen mellan Halmstad BTK och Arvika BTK var raka motsatsen till den andra kvartsfinalen. Dramatik var bara förnamnet på den rysare som publiken fick uppleva. Kanske inte lika hälsosamt för de ledare som på bänken ska försöka hålla sig lugna.

Nästan 3,5 timmar tog det och vi fick se hur matcher kan bölja fram och tillbaka.

Vi börjar med de båda öppningsmatcherna. Halmstad BTK hade vittring på 2-0. Jennie Edvinsson räddade en matchboll i fjärde set mot Jennifer Jonsson och i skilje gick Halmstadspelaren fram till 6-4-ledning.

På andra bordet skaffade sig Tilda Johansson två matchbollar, 10-8 i skiljeset mot Alma Rööse.

Alltså om Halmstad fått 2-0 hade resten av matchen i praktiken varit avgjord. Men, Jennifer vände sin match och när Alma väl fick fjärde set tog hon hand om taktpinnen direkt i skiljeset, och plötsligt var det 2-0 till Arvika BTK.

Erika Fronth vann med 3-1 mot Maja Haugen Gjelle och när Tilda Johansson på nytt vann över Jennifer Jonsson var Halmstad BTK tillbaka på banan igen. Ställningen 2-2.

Jennie Edvinsson förlorade med 11-9 i skiljeset mot Maja Haugen Gjellle, men Erika Fronth återställde ordningen i en mycket spännande uppgörelse med Alma Rööse. 3-3 och olidligt spännande.

— Vi fick en bra start och det som avgjorde matchen var nog att Maja kunde komma tillbaka och vända 0-2 mot Jennie, sade Jennifer Jonsson.

Jennifer Jonsson vände svårt underläge mot Erika Fronth.

När Erika Fronth skaffade sig två setbollar i första mot Jennifer Jonsson skulle detta kunna bli vågen som fällde över till Halmstads fördel. Jennifer vände och skaffade sig 1-0 i set. Dock inte bättre än att Erika kom tillbaka och spelade inspirerat, vilket gav hanne två set och ledning med 2-1. I fjärde gick Erika fram till 6-3 och man trodde nog att det var spiken i kistan för Arvika, eftersom Tilda Johansson vann i tre raka över Maja Haugen Gjelle.

Vad händer då. Det kom ingen sista spik, istället var det Jennifer som spikade igen och tog åtta raka poäng och därefter skiljeset. 4-4!

Nu var vi framme vid avgörandet. Jennie Edvinsson mot Alma Rööse. I första mötet lagen emellan vann Jennie i tre raka. Nu var det en helt annan Alma Rööse som stod på andra sidan nätet. Alma tog de två första seten oh hade ledning 9-8 i tredje. I det läget var Arvika bara två bollar från seger.

Då kom Jennie tillbaka och fick också till ett skiljeset. Frågan var bara om hon inte spillt alltför mycket krut för att komma ikapp. I skilje gled Alma Rööse ifrån direkt och defilerade hem segern med 11-4  och totalt 5-4 för Arvika BTK.

Alma Rööse vann sista avgörande matchen fram till 5-4 mot Halmstad BTK.

— Jag känner att VM-formen börjar komma och hoppas kunna vinna alla mina tre matcher i tredje och avgörande kvarten, sade Jennifer Jonsson.