Välj en sida

Vilka har presterat bäst hittills i Pingisligan tycker ni? Kvoter är inte allt, nedan följer lite data på vad som hänt de första fyra omgångarna av Pingisligan.

Matchstatistik, herrar
8-0 Simon Arvidsson, BTK Rekord
3-0 Liao Chen Ting, BTK Kävlinge
4-1 Mattias Karlsson, Halmstad BTK
5-2 Robert Svensson, Eslövs AI
5-2 Padasak Taniviriyavechakul, Falkenbergs BTK
5-2 Jiang Chang Hong, BTK Warta

Att Xu Hui inte är med i toppen av denna lista är nästan en sensation då Xu ständigt varit en segermaskin i Sverige men nu med sina fem segrar på åtta matcher är han inte bättre än sjua i ligan, långt kvar av serien dock.

Simon Arvidsson har varit otroligt bra och även lyckats väldigt bra internationellt nu senast i Belgium Open lyckades han gå till kvartsfinal efter flera fina skalper och då inte minst den över slovenen Bojan Tokic. Simon Arvidsson är en riktig krigare och för att citera Linus Mernsten.
”Gillar man pingis så ska man spela mycket och länge”

Överraskande är att Jiang Chang Hong är med så högt upp. ”Changen” har nog många räknat bort men nu är han tillbaka och det med besked.

Oväntat och kul för Warta som också oväntat leder tabellen efter fyra omgångar medan Halmstad ligger sist. Vem hade trott det innan serien, inte jag i alla fall.

Matchstatistik, damer
10-2 Alex Galix, Eslövs PK
8-1 Katerina Toliou, Storfors BTK
9-2 Jennifer Jonsson, Arvika BTK
8-2 Mariann Juhasz, Storfors BTK
6-1 Ellen Holmsten, Spårvägens BTK
7-3 Stina Källberg, Team Mälarenergi

Galic och Juhasz var båda två toppspelare i serien och nyckelspelare för sina respektive lag då och även nu. Klass då och klass nu. En ny bekantskap är Katerina Toloiu från Grekland som kommer plocka hem rejält med matcher i år och kommer med all säkerhet vara en av seriens toppspelare när vi summerar serien.

Jennifer Jonsson var den spelare som spelade flest matcher i förra årets Pingisliga med sina 38 matcher (25-13) och har i år tagit minst ett kliv uppåt på sin utvecklingskurva. I Belgium Open avancerade Jonsson till åttondelsfinal efter fina prestationer. Ankare i Arvika där hon i inledningen av serien varit väldigt bra.

Glädjande för svensk pingis är det även att se att 17-åringarna Holmsten och Källberg tar för sig mer och mer även i Pingisligan där de nu håller på att utvecklas till riktiga toppspelare. Svensk pingis hoppas såklart mycket på att dessa två och flera unga svenskor till utvecklas och blir ännu bättre.

Tabell och all matchstatistik