Välj en sida

Storfors BTK nollade Halmstad BTK och nu väntat seriefinal mot Eslövs PK. De små chanserna Dänningelanda BTK hade att rädda nytt kontrakt försvann ganska snabbt och IK Juno vann bottenmötet med 6-2.

Hos Halmstad BTK och Team Mälarenergi BTK var irritationen stor över att man inte fick flytta helgens matcher. Stina Källberg och Tilda Johansson var uttagna av SBTF för att spela U21 EM. I de fall som en svensk spelare är uttagen av SBTF att representera så finns följande text i seriebestämmelserna: ”SBTF har rätt att ändra matchdag om någon av de berörda föreningarnas spelare har tagits ut för att representera Svenska Bordtennisförbundet i landskamp, tävling eller annat liknande uppdrag. SBTF:s rätt att ändra matchdag på grund av landslagsuppdrag skall endast gälla matcher i Pingisligan och Superettan. Rätten att ändra matchdag gäller endast vid landslagsuppdrag där spelaren är uttagen av SBTF och SBTF bekostar uppdraget.”

Med lydelsen ”SBTF har rätt att…” tolkar jag så att motståndarlagen inte kan motsätta sig detta. Såväl Halmstad BTK som Team Mälarenergi BTK har framfört krav på att får flytta sina matcher, utan att SBTF lämnat bifall till deras önskemål. Ganska häpnadsväckande att så inte sker. Vad händer nästa gång ett liknande scenario inträffar? Är detta beslut prejudicerande så kan man ju lika väl ta bort det stycket i seriebestämmelserna. Att skylla på att det inte funnits tid i tidsschemat håller inte. Samtidigt som det stod klart att dessa spelare blivit uttagna borde SBTF också meddelat ändrat speldatum.

Ska man framhålla några spelare från dagen omgång får det bli Li Wen Xi i Eslöv som vann sina tre singlar och dubbel i par med Daniela Moskovits vi segern mot Arvika BTK.

Storfors trio Katerina Toliou, Mariann Juhàsz (bilden) och Dina Meshref som imponerade stort och säkert gav Eslövs PK en funderare inför seriefinalen.

Anastasia Burkova vann tre singlar och är fortfarande obesegrad i IK Junos tröja. Frågan är dock om man kan ta sig förbi Arvika BTK eller Spårvägens BTK och nå sista slutspelsplatsen. Det blir ett par spännande omgångar att se fram emot.

Det är några placeringar som återstår att spela om. Vem tar förstaplatsen i grundserien? Vem tar sista slutspelsplatsen? Ett är dock i praktiken klart, Dänningelanda lyckades inte gripa sista halmstrået utan får börja om i Superettan nästa säsong.