Välj en sida

Idag spelades två matcher i omgång 11 och två matcher i omgång 12 av damernas Pingisligan by STIGA. Resterade fyra matcher i respektive omgång kommer att spelas imorgon, söndag (10/3). Anledningen till de flyttade matcherna är pågående U21 EM där flera Pingisligaspelare befinner sig.

Omgång 11

Arvika BTK – Eslövs PK, 3-6
I bortalaget Eslövs PK saknades Filippa Bergand på grund av landslagsuppdrag på U21 EM men i stället gjorde ett bekant ansikte debut, nämligen europamästaren från 2013, Li Fen. Li Fen gjorde rent hus i alla sina matcher och vann samtliga tre singelmatcher med 3-0 och dubbeln tillsammans med Rebecca Tviet Muskantor med 3-1. En lyckad debut minst sagt! Matchen slutade 3-6 och i hemmalaget vann Guo Siyu som en match och Alma Rööse två. Eslöv ligger kvar som tvåa, endast en poäng före Team Mälarenergi BTK medan Arvika ligger sexa, en poäng efter fyran Halmstad BTK och femman IK Juno som båda har nio poäng.

Storfors BTK – Lyckeby BTK, 6-4
Hemmalaget Storfors BTK har fortfarande inte förlorat någon match denna säsongen och ligger också ohotad etta med 21 poäng. Dagens match blev en svängig historia där lagen skiftades om att ta hem matcherna. I bortalaget Lyckeby BTK var kinesiskan Fang Zhang inblandad i samtliga matchvinster precis som Li Fen i Eslöv var i sin match. Zhang vann sina tre singelmatcher och dubbeln tillsammans med Hanna Kjellsson men roligare än så blev det inte för bottenlaget Lyckeby som förmodligen trots allt ändå är lite nöjda med att ha tagit fyra matcher av serieledarna och de regerande mästarna från Storfors.

Omgång 12

Spårvägens BTK – IK Juno, 3-6
Både Spårvägens BTK och IK Juno är lag som tillhör den nedre halvan av tabellen men det är IK Juno som ligger bäst till att ta den fjärde och sista slutspelsplatsen. Precis som i herrarnas liga, är det jämnt kring den sista slutspelsplatsen och just nu är det tre lag som fightas om att ta den. Bortalaget Juno från Avesta i Dalarna inledde med att Arina Singeorzan besegrade Laure Bergtand med 3-1 i set innan Helena Zetterström reducerade till 1-1 efter 3-2 mot Sofia Westholm. Gästerna tog hem nästkommande tre matcher och drog ifrån till 4-1 innan det var dags för systrarna Zetterström att reducera ännu en gång. Först gjorde Stina precis som syrran Helen och slog Sofia Westholm innan de båda i dubbel besegrade Burkova/Westholm. Roligare än så blev det inte för hemmalaget då gästerna vann de två avslutade matcherna med klara 3-0.

Halmstad BTK – Team Mälarenergi BTK, 3-6
Hemmalaget Halmstad BTK fick klara sig utan Erika Fronth som är i Portugal och spelar U21 EM precis som bortalagets Stina Källberg. I hemmalaget var det Tilda Johansson och Jennie Edvinsson som klev fram och vann sina singelmatcher mot Egle Stuckyte respektive Michaela Karlsson. Tilda och Jennie vann också sin dubbelmatch mot Michaela Karlsson/Ziewi Zhang med 3-2 i set men i övrigt var det enkom segrar för gänget från Köping som nu är endast en poäng bakom tvåan Eslövs PK. Halmstad BTK ligger just nu på den fjärde och sista slutspelsplatsen.

Söndagens matcher:
Omgång 11
11:00, Halmstad BTK – IK Juno
11:00, Spårvägens BTK – Team Mälarenergi BTK
Omgång 12
10:00, Storfors BTK – Eslövs PK
10:00, Arvika BTK – Lyckeby BTK

Samtliga resultat samt statistik hittar ni här.