Välj en sida

I Pingisligan by STIGA för damer bjöds vi idag på en överkörning och av en otroligt jämn match. En av varje som också rubriken säger.

Halmstad-Lyckeby 5-0
Inget snack och inga problem. Halmstad anförda av Stina Källberg som i fint slag under hela säsongen tagit steg för steg i sin utveckling gav inte Lyckeby någon som helst pardon. 15-1 i set på fem segermatcher bjöds vi på. Halmstad är etablerade i topp-3 samtidgt som Lyckeby är i botten av tabellen utan poäng.

Lekstorp-Eslöv 4-5

Desto jämnare i denna kamp än i den ovan nämna matchen. Eslöv kunde denna gång dra det längsta strået efter att alla spelarna i laget varit med och vunnit matcher. För hemmalaget så hade Leah Muskantoren en tuff eftermiddag som kanske slutat annorlunda om hon hade fått med sig segern mot Filippa Bergand i den inledande matchen där hon ledde med 2-0 i set men där Bergand kunde vända och vinna. Matilda Hansson vann tre matcher mot Nomin Baasan, Filippa Bergand och Caroline Tanska och tvingade på så sätt fram en dubbelmatch för att avgöra vem som skulle ta hem segern. Dock så skulle hennes strålande insats med tre segrar vara förgäves då Eslövs bredd i truppen skulle betala sig och skåningarna kunde ta hem dubbelsegern och poängen till Skåne.

I en hackig och haltande tabell så spelades dessa två matcher i omgång nio trots att det återstår matcher i både omgång sju och nio. Det är minst sagt annorlunda tider vi över i.

Matchskillnader i Pingisligan by STIGA
1. Stina Källberg, Halmstad 13-2
2. Jessica Yamada, Köping 11-1
3. Zhang Fang Eskilstuna 10-1
4. Li Fen, Eslöv 10-1
5. Nomin Baasan, Eslöv 8-4

Spelschema för samtliga matcher