Välj en sida

Eslöv-Storfors 6-4
När två topplag möts i och prestige står på spel så finns det knappast något bättre än en jämn match som avgörs med 11-9 i skiljeset i den avgörande matchen, finns det? Pingis är ju fantastiskt spännande. Men lika härligt det var för Eslöv och Filippa Bergand att vinna den sista matchen lika tungt var det med all säkeerhet för Storfors som föll med 4-5.

Avgörande faktorn i denna match var Li Fen. Li Fen är snudd på ett fenomen i den svenska högstaligan då hon aldrig förlorar och även denna gång plockade hon hem tre segrar i singel samt dubbelmatcheen med ovan nämnda Filippa Bergand, adderar man Filippas två segrar så är man uppe i sex segrar och då spelar RebeccaMuskantor/Nomin Baasans förluster ingen roll längre. Seger för Eslöv och ett psykiskt övertag inför resten av säsongen.

Tidigare obesegrade Katerina Toliou föll i två matcher och där är en nyckel för Storfors, seger mot Li Fen eller Bergand kommer att krävas framgent om segrar ska bärgas.

Halmstad-Arvika 6-3
Halmstad vinner som ett starkare lag. Zhang Fang i Arvika må vara topp-två starkaste spelare i serien men då hon måste hon få hjälp för att Arvika ska vinna. Ilka Doval och Alma Rööse kammade noll i denna lagmatch även om faktiskt var riktigt nära i ett par matcher. Men ni vet väl hur långt nära räcker i pingis? Halmstad befäster sin position i toppen av tabellen.

Mälarenergi-Eskilstuna 6-0
Svårt att säga så mycket om en match där hemmalaget vinner med 6-0 utan att förlora något set. En total överkörning helt enkelt. Vi lämnar det där och går vidare och det får vi hoppas att Eskilstuna gör också.

Lekstorp-Juno 5-5
Mötet i botten av tabellen blev så jämnt som man kan önska och att poängen fördelades var viktigt för lagen då poängen här kommer vara nyttiga i slutet av säsongen när vi summerar allt. Lekstorp som förstärkt med Gao Jun Yi var illa ute men genom Leah Muskantors seger över veteranen Sofia Westholm i den avgörande matchen nådde vi 5-5.