Välj en sida

Team Mälarenergi BTK och Halmstad BTK vann sina inledande kvartsfinaler och står med ena benet i semifinalerna senare i vår.

Spårvägens BTK hade stora möjligheter att få till en jämn match och slutsiffrorna 5-1 till Team Mälarenergi ljuger en del.

Det var vid ställningen 1-2 som Spårvägens BTK hade sina möjligheter.

Ellen Holmsten vann ett knallhårt förstaset mot Guo Siyu med 19-17. Därefter var marginalerna inte på Ellens sida. Tre raka setvinster för Guo, varav andra och fjärde set med 12-10.

Gao Siyu vann båda sina singlar i första kvartsfinalmötet med Spårvägen.

Därefter hade Ilka Doval 2-1 i set och två matchbollar i fjärde mot Christina Källberg utan att kunna avgöra. Christina vann sedan skilje enkelt.

Slutligen hade Stina Zetterström 2-0 i set på Georgia Zavitsanou men därefter var det stopp och istället för en helt jämn drabbning på väg mot de tre sista matcherna så hade Team Mälarenergi plötsligt 5-1.

Som sagt, det gäller att ta till vara på chanserna som uppstår och det gjorde inte Spårvägen den här gången.

Arvika BTK fick en smakstart hemma mot Halmstad BTK. Jennifer Jonsson vann dubbel och när Alma Rööse gjorde processen kort och vann i tre raka mot Tilda Johansson var det plötsligt hemmaledning med 3-1.

Vad hände då? Jo, Tilda Johansson kom tillbaka efter den tidigare förlusten och räddade seger över Maja Haugen Gjelle med 11-7 i skiljeset. Samtidigt på andra bordet vann Jennie Edvinsson i tre raka mot Alma Rööse och så var det kvitterat.

Tre på papperet ovissa matcher väntade, men nog var det lite fördel Arvika när Jennifer Jonsson fick ordning på spelet och tog ledningen med 2-1 i set på Tilda Johansson. Men Tilda ville annorlunda och vann de två sista seten knappt men säkert med 11-8 och då hade Arvika inget mer att sätta emot. Erika Fronth slog Alma Rööse med 3-1 i set och efter fyra raka vinster från underläge 1-3 stod Halmstad BTK som segrare med 5-3.

Tilda Johansson vinner över Jennifer Jonsson och blir nästan lika glad som vid detta fototillfälle. Halmstad har 1-0 mot Arvika i kvartsfinalen.

Det är nog bara att konstatera att när lagen möts på fredag så är det fördel hemmalagen, det vill säga Team Mälarenergi BTK och Halmstad BTK. Fast osvuret är bäst.

Det absolut sämsta med dessa båda semifinaler var resultatrapporteringen från Arvika.

Visserligen står det i seriebestämmelserna att det räcker att rapportera resultaten efter varje delmatch, men alla lag i Pingisligan, både damer och herrar, fick inför seriestarten en Manual med ett antal föreskrifter. Under punkt 3.7.1 Resultatrapportering står följande:

”Efter varje utdelad poäng skall den elektroniska liverapporteringen på webben uppdateras av resultatrapportören. Efter att matchen är färdigspelad skall även ett pappersprotokoll färdigställas och skrivas under av respektive lags lagledare och domare. Matchprotokollet behöver inte insändas till SBTF men respektive lagledare skall spara en kopia av protokollet för att kunna uppvisas vid en eventuell protest.”

På denna punkt levde Spårvägens BTK upp till manualens intentioner och syfte och har så gjort under hela säsongen. Så även de flesta andra lagen.