Välj en sida

Halmstad BTK gjorde Team Mälarenergi BTK sällskap till semifinalerna.

Tre rafflande och spännande rysarföreställningar helt i publikens smak blev det mellan Halmstad BTK och Arvika BTK.

— Det är väldigt små marginaler som det handlar om. Det tycks som om alla kan slå alla. Den här gången hade vi marginalerna på vår sida, sade Halmstads coach Fredrik Håkansson.

Den tredje och avgörande matchen började med att Tilda Johansson för tredje gången i rad besegrade Jennifer Jonsson. Här hade Halmstad BTK möjlighet att få en ledning för första gången efter de inledande matcherna, men så blev det inte.

— Det är extremt starkt av Tilda Johansson avv vinna tre matcher i rad mot Jennifer, berömde Fredrik Håkansson.

Tildas seger mot Jennifer visade sig a

Alma Rööse hade två raka förluster mot Erika Fronth men den här gången fick hon greppet direkt och vann kanske lite överraskande i tre raka.

Jennie Edvinsson, som förlorade alla sina tre singlar i andra matchen ville ta revansch på sig själv och det gjorde hon med besked. Jämna siffror där Jennie hade setboll i första men föll med 10-12 mot Maja Haugen Gjelle. Jennie kvitterade men i tredje skaffade sig Maja setboll. Då kom Jennie tillbaka och vann med 12-10 och två bollars marginal blev det även i fjärde.

Jennifer Jonsson utjämnade till 2-2 efter seger i tre raka mot Erika Fronth, som inlett dagen med två raka förluster, vilket var överraskande.

Jennifer gjorde sina försök men till slut kunde hon inte hindra att Halmsatd vann med 2-1 i matcher.

Tiklda Johansson vann i överlägsen stil mot Maja Haugen Gjelle och satte ordentlig press på Arvika. I de två föregående kvartsfinalerna stod det 3-3 efter de inledande sex matcherna.

Alma Rööss uppgift var att se till att så skedde, men Jennie Edvinsson hade det rätta flytet och vann med 3-1 i set.

— Det gäller att hålla nerverna i styr och kunna hantera de svåra situationerna och det lyckades Jennie med denna gången, sade Fredrik Håkansson.

Arvika gjorde vad de kund för att täppa igen munnen (!) på Jennie Edvinsson, hon lyckades inte utan Jennie vann två viktiga matcher.

Därmed hade Halmstad BTK fått ett momentum och ledning med 4-2 efter två segrar vardera för Tilda Johansson och Jennie Edvinsson. Denna uppförsbacke var Arvika BTK inte var mäktig att vända.

Erika Fronth som förlorat sina inledande två matcher kom tillbaka och avgjorde till 5-2 efter seger i tre raka mot Naja Haugen Gjelle.

Efter två raka förluster kom Erika tillbaka och satte punkt för den tredje kvartsfinalen.

Eslövs PK vann grundserien och . har förmånen att välja motstånd i semifinalen. Halmstad BTK eller Team Mälarenergi BTK. Storfors får ta sig an det lag som Eslövs PK väljer bort.

Semifinalerna spelas efter VM i mitten av maj.