Välj en sida

I damernas Pingisliga by STIGA fick vi se hemmalagen dominera. Arvika, Storfors, Halmstad och Eslöv vann alla sina premiärmatchen för denna säsong inför hemmapublik.

Arvika BTK-Lekstorps IF 6-3
Ett mer rutinerat hemmalag anfört av Zhang Fang mot ett ungt nykomlingsgäng kunde väl knappast sluta med annat än hemmaseger? Nu blev det förvisso så men gästande Lekstorps IF stod upp bra och alla tre spelarna i laget fick vara med och vinna en seger var i premiären.

Ovan nämner vi Zhang Fang -3-0 i matcher och 9-0 i set samt 3-0 i dubbelmatchen tillsammans med Alma Rööse) och med henne i laget kommer det att var svårt att besegra Arvika som direkt seglar upp som en slutspelskandidat efter första omgången. Unga Lekstorp kommer att få det tuffare men förlusten till trots har tjejerna mycket att ta med sig från detta möte,

Storfors BTK-Team Mälarenergi BTK 6-1
Hemmalaget mönstrar ett delvis nytt lag men värmlänningarna gör sällan dåliga värvningar och dagens första match ser inte ut att vara annorlunda. För Mälarenergi återfanns även där två nya spelare i laguppställningen, Rikke Skattet och Kornelija Riiskyte, som dock inte bjöd på någon omedelbar succé. Å andra sidan så ska man ta motståndet i beaktning och där vet vi av hävd att Storfors kommer stå sig starkt.

Katerina Toliou var förra säsongen en av seriens bästa spelare och hon kommer med all säkerhet att återfinnas bland de bästa spelarna när även denna säsong summeras och det kommer Storfors att behöva i kampen om att återerövra guldet från Eslöv.

Eslövs PK-Eskilstuna BTK 6-1
Mästarna mot debutanterna och hemmaplan kunde nog bara sluta på ett sätt och det gjorde det också. Eslöv med Li Fen i laget som fortfarande ALDRIG förlorat en pingisligamatch ger direkt prov på att de är riktigt vassa även i år. Filippa Bergand som nu gör sin andra säsong i Eslöv och som var så strålande i förra säsongen slutskede och nu med ännu mer mästerskapsvana kommer även hon göra livet svårt för motståndarna i hagen.

Eskilstuna som avancerat från division 1 till Pingisligan by STIGA på två säsonger har fortfarande en del att lära och kommer säkert att få en tuff säsong men oerhört lärorik för spelare och för föreningen.

Halmstad BTK-IK Juno 6-4
Nära att poängen delades i denna match då Erika Fronth i den sista och avgörande matchen fick slita ont för att vinna över Anna Kirichenko, förlust där och lagen hade fått en poäng vardera. Efter de inledande fyra matcherna så hade man inte kunnat ana detta, 4-0 i lagmatchen efter 12-2 i set för Halmstad. IK Juno gav inte tappt utan jobbade sig tillbaka och var vippen på att lugga Halmstad på en pinne. Halmstad visade dock att de är ett lag och där de sliter tillsammans, två segrar vardera för Edvinsson, Fronth och Carey innebar 6-4 för hemmalaget.

Redan imorgon spelas nästa omgång och det enligt följande:
Halmstad BTK-Eskilstuna BTK
Eslövs PK-IK Juno
Storfors BTK-Lekstorps IF
Arvika BTK-Team Mälarenergi

Samtliga matcher startar klockan 10.00 och sänds på webben. Kolla här.