Välj en sida

Med bara några omgångar av ligaspelet denna säsong i Pingisligan by STIGA så stod viktiga poäng på spel. I botten möttes Lyckeby och Juno och vid en seger för Lyckeby så skulle det vara väldigt spännande kring jumboplatsen i serien. I kampen om slutspel så fick vi se Köping möta Lekstorp där kanske främst Lekstorp jagar poäng i kampen om att nå semifinalspelet med Eskilstuna BTK tätt bakom dem.

Juno-Lyckeby 5-0
Processen kort brukar man säga om något som går fort och det passar in på denna match. Ett Lyckeby utan Hanna Kjellson hade inte mycket att sätta emot, eller mer korrekt ingenting denna gång. 5-0 i matcher och 15-1 i set talar sitt tydliga språk. Förlusten i sig innebär att Lyckeby hamnar sist i tabellen trots att de har två matcher kvar att spela, visst att det fortfarande finns en viss teoretisk chans att Lyckeby skulle kunna klara det så är den så pass mikroskpisk att vi vågar spika jumboplatsen för blekingarna denna säsong.

Köping-Lekstorp 2-5
Unga tonårs Lekstorp med bara svenska unga spelare mot Köping som spelar med 100% utländska spelare drabbade samma rejält denna förmiddag i mars. Jessica Yamada som är en av de bästa spelarna i serien anförde sitt Köping men hade liten hjälp av sina lagkamrater Leila Imre och Paulina Knyzewska som båda kammade noll. När sedan dessutom storasyster Rebecca Muskantor kliver in i hagen och tvålar till Yamada med 3-0 i set och klara siffror är segern ett faktum för Lekstorp. Vilken insast av unga Lekstorp som i och med det är väldigt nära tillhands att ta hem en semfinalplats (topp-4 i serien).

Rebecca i Eslövströjan som hon representerar på tävling, bilden tagen på USM 2020. Fotp: Jens Oredson

Tabell, kommande matcher och samtliga matchresultat