Välj en sida

Inför den tredje och fjärde omgången av damernas Pingisliga fick redaktionen chansen att växla några ord med Huda Mustafa från IK Juno. Huda är bördig från Blekinge och Lyckeby BTK men spelar sedan några år tillbaka i IK Juno. Vi får här reda på lite vad Huda tycker om inledningen av säsongen men också fortsättningen. Håll tillgodo.

Vilket lag är bäst i ligan?
– Tycker att Storfors är bästa laget. Har svårt att peka ut bästa spelaren för tycker det finns många som ligger på ungefär samma nivå..

Vem är roligast respektive tråkigast att möta?
– Roligast och den jag helst möter är utan tvekan Jana Dobesova. Minst gärna: Kan jag ju inte avslöja då får hon övertaget redan innan.. ?

Vad är dina tankar om de två inledande matcherna?
– Jag tycker att vi fick en alldeles för dålig start mot Halmstad där jag inte tycker att vi kom upp till vår högsta nivå alls nån av oss på lördagen, vi alla hatar att förlora och var enormt revanschsugna inför söndagens match där vi egentligen inte trodde att vi riktigt skulle vinna men uppvärmningen kändes bra och vi snackade ihop oss om att bara köra och göra det bästa vi kunde. Tror också att Eslöv underskattade oss inför mötet.. För min egen del så var det stor skillnad från lördagens spel till söndagens, tog mycket klokare beslut i matcherna och istället för att stressa upp mig i dom jämna lägena så tog jag min tid och det enda jag la fokus på när det drog ihop sig var varje enskild boll. Tycker att jag generellt sätt genomförde matcherna rent taktiskt mycket bättre på söndagen.

Målsättning med säsongen
– En slutspelsplats hade varit superkul men först och främst ska vi se till så vi håller oss kvar. Vi har ju precis tagit oss upp till Pingisligan igen så att åka ner igen hade varit väldigt tråkigt, men fortsätter vi som vi avslutade sist så ska det nog inte vara några problem! Mitt egna personliga mål med serien är att avsluta säsongen med pluskvot.


Huda i landslaget på SOC 2016

Hur ser Huda på sin landslagskarriär
– Jag satsar fortfarande för fullt för att bli bättre och mina långsiktiga mål är såklart att få ha en given plats i landslaget. Jag tror att jag har goda chanser. Självklart har jag en del att jobba på och så som jag har fått förklarat för mig inför uttagningarna just nu är att förbundskaptenen (Peter Sartz, redaktionens anmärkning) går efter världsranking, så jag ska fortsätta ut och tävla internationellt och så småningom också göra resultat där ute också!

Vad tror du om helgens matcher mot Spårvägen och Dänningelanda
– Ska bli kul med matcherna nästa helg, både spåret och Dänningelanda är lag som jag personligen tycker vi är ganska jämna med. Så ser fram emot det och hoppas vi åker hem med poäng i fickan ?

Tack till Huda för svaren och lycka till i helgen!

Helgens matcher inbegriper endast fyra av åtta lag, övriga fyra lag spelar nästa helg.

Pingisligan damer, omgång 3
20 oktober, 13.00
Dänningelanda BTK – Team Mälarenergi BTK
Spårvägens BTK – IK Juno

Pingisligan damer, omgång 4
21 oktober, 13.00
Dänningelanda BTK – IK Juno
Spårvägens BTK – Team Mälarenergi

Liverapportering från matcherna

Tabell och matchresultat