Välj en sida

I dagens omgång av damernas Pingisligan by STIGA slutade tre av matcherna med klara bortasegrar medan den fjärde slutade med en något oväntad hemmavinst för Lekstorps IF som besegrade regerande mästarna Eslövs PK.

Eskilstuna BTK – Arvika BTK, 0-6
Det var inget snack om saken, gästerna var helt överlägsna och tog hem matchen med maximala 6-0 och tappade endast två set på hela matchen. Matchen inleddes med att Alma Rööse besegrande Selma Zetterling samtidigt på bordet intill tog Sannamari Bölenius ledningen med Ilka Doval. Doval studsade dock snabbt tillbaka efter den inledande setförlusten och vann nästkommande set med 11-1. Efter detta rann det på för gästerna som tog ännu en stabil seger. Eskilstuna ligger fortsatt sist i tabellen.

Lekstorps IF – Eslövs PK, 6-4
Lekstorp tog säsongens första vinst och säkert oväntat för många att den kom mot just de regerande mästarna från Eslöv. Eslöv fick en bra start på matchen när Nomin Baasan vann över Kornelia Jönsson men därefter reducerade hemmalaget till 1-1 innan gästerna återigen tog ledningen. Det var Eslöv som satt i förarsätet hela matchen och hade exempelvis ledningen med 4-2 inför dubbeln. Den matchen samt de resterande tre vann hemmalaget. De två avslutande avgjordes i skiljeset och båda dessa gick till Lekstorp som avancerade till femte plats i tabellen medan Eslöv tappade något på topplagen Storfors och Halmstad.

IK Juno – Storfors BTK, 2-6
Serieledarna Storfors BTK hade inga större problem mot IK Juno som ännu inte vunnit någon match. I hemmalaget stod Anastasia Burkova för enda singelvinsten och i par med Anna Kirichenko vann hon även dubbeln. Storfors har fått en kanonstart på säsongen och ser ut att bli svårstoppade. Frågan är vem som blir största hotet till guldet, Halmstad BTK eller Eslövs PK?

Team Mälarenergi – Halmstad BTK, 0-6
Omgångens andra 6-0-seger kom mellan Team Mälarenergi och Halmstad BTK. Halmstad tog direkt kommandot och släppte det aldrig. Trots stora siffror var flera set väldigt jämna men hemmalaget Team Mälarenergi var trots det aldrig riktigt nära. Halmstad ligger nu tvåa i serien på samma poäng som ledande Storfors.

Samtliga resultat samt tabell hittar ni här.

Foto: Jens Oredsson