Välj en sida

Team Mälarenergi går efter dagens seger mot Spårvägen på bortabord upp i serieledning av damernas Pingisliga, i en förvisso grovt haltande tabell. Dänningelanda tog säsongens första poäng när de kunde spela oavgjort hemma mot Juno.

Spårvägen-Team Mälarenergi 3-5
Ellen Holmsten plockade fullt i singelspelet denna dag med sina tre segrar över Zavitsanou, Källberg och Karlsson, 9-1 i set är imponerande. Tyvärr för hemmalaget så kunde inte övriga spelare bidra med någon serie och då kunde bortalaget ta hem matchen med 3-6.

Hade Helena Zetterström i den inledande matchen mot Zavitsanou kunnat vinna efter sin ledning med 2-1 i set hade det kanske kunnat sluta annorlunda men nu vände grekiskan på steken och tog hem matchen och gav med det Mälarenergi ledningen och energin (sorry) de behövde.

Kul att se att både Holmsten i Spårvägen och Källberg i Mälarenergi i år verkar bli minst klara plusspelare. Holmsten på fina 6-a i matchskillnad och Källberg med 7-3.

Dänningelanda-Juno 5-5
Lisa Rydén 23 år gammal räddar en poäng för hemmalaget, 3 singelsegrar och en dubbelseger och med det alltså avgörande att smålänningarna fick en poäng med sig. Denna poäng var också säsongens första för Dänningelanda men det man kanske kommer att minnas är att unga Nina Johansson fick debutera i Pingisligan.

Nina är född 26 januari 2005 och är alltså knapp 12 år och nio månader vilket gör henne till en av de yngsta spelarna i ligan någonsin. Någon seger för tolvåringen blev det dock inte då veteranen Sofia Westholm med sina 35 år kunde utmanövrera Johansson.

Seger för Juno som i denna match hade Arina Singeorzan tillbaka i laget vilket också belönade sig. två segrar för Singeorzan och totalt 6-3 i singelmatcher på sina tre lagmatcher för rumänskan.

Tabell och alla matchresultat

Nästa vecka spelas resterande matcher av omgång tre och fyra av damernas Pingisliga enligt följande:

28 oktober
Eslöv-Storfors
Halmstad-Arvika

29 oktober
Eslöv-Arvika
Halmstad-Storfors