Välj en sida

Idag (24 november) avgjordes femte omgången i damernas Pingisligan by STIGA. Matchen mellan Arvika BTK och Spårvägens BTK är uppskjuten och kommer spelas 13 januari i stället.

Eslövs PK – Team Mälarenergi BTK
Eslöv var det för dagen klart starkare laget då man tog hem lagmatchen med klara 6-1 i matcher efter en urstark inledning med tre raka 3-0-vinster. Matchvinnare i bortalaget Team Mälarenergi BTK blev Christina Källberg som besegrade Rebecca Tveit Muskantor i tre raka set. I par med Michaela Karlsson var Källberg dessutom ytterst nära att ta hem dubbeln men förlorade den med 11-9 i skilje. Eslöv ligger nu tvåa i tabellen, två poäng efter Team Mälarenergi.

Lyckeby BTK – IK Juno
Även i denna match blev det stora siffror då bortalaget IK Juno komfortabelt slog blekingegänget från Lyckeby med 6-1. Matchvinnare i hemmalaget Lyckeby BTK blev Hanna Kjellson som betvingade rutinerade Sofia Westholm med 3-0 i set. Tre av matcherna gick till skiljeset och samtliga dessa vanns av IK Juno så matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna 6-1 vittnar om. IK Juno ligger nu mitt i tabellen med fem poäng medan Lyckeby befäster sin position i botten.

Storfors BTK – Halmstad BTK
Omgångens hittills jämnaste och även längsta (över 3,5 timme) match spelades mellan fjolårssegraren Storfors och Halmstad BTK. Storfors drog ifrån till en 3-1 ledning innan Halmstad började hämta upp och det blev så jämnt som 4-4. Närmre än så kom Halmstad aldrig utan Storfors tog hem resterande matcher och vann lagmatchen med 6-4. Noterbart är att 6 av 10 matcher avgjordes i skiljeset vilket givetvis är en bidragande faktor till den långa matchtiden. Storfors befäste i och med segern sin position i toppen av tabellen.

Komplett tabell hittar ni här.