Välj en sida

Idag avgjordes den tredje omgången av damernas Pingisligan by STIGA. Redan nu går det att skönja en uppdelning av tabellen som toppas av Storfors BTK före Eslövs PK och Halmstad.

Eskilstuna BTK – Storfors BTK, 1-6
Först ut var Eskilstuna BTK att ta emot fjolårsfinalisterna från Storfors BTK och det blev en enkel seger för Storforsgänget som vann med 6-1. Enda matchvinnare i hemmalaget blev Sannamari Bölenius som besegrade Konstantina Pardi med 3-1. Den jämnaste matchen blev dubbeln mellan Bölenius/Zetterling och Pardi/Toliou som vanns med 3-2 av gästerna. Storfors upp i topp medan Eskilstuna ligger sist efter tre omgångar.

IK Juno – Arvika BTK, 3-6
En jämn match där fyra av nio matcher avgjordes i skiljeset. Gästerna från Arvika fick en kanonstart när Zhang Fang besegrade Hannah Holgersson med klara 3-0. Hemmalaget IK Juno studsade dock snabbt tillbaka och vann nästkommande två matcher och tog därmed ledningen med 2-1 i lagmatchen. Roligare än så blev det dock aldrig. Gästerna tappade endast en match till då Alma Rööse förlorade mot Anna Kirichenko.

Team Mälarenergi – Eslövs PK, 2-6
Fjolårsvinnarna Eslövs PK har inlett säsongen på bästa vis med tre raka segrar. Idag var det Team Mälarenergi från Köping som stod på andra sidan bordet men det var inget som oroade skåningarna. Matchvinnare i hemmalaget var Kornelija Riliskyte som besegrade både Rebecca Tveit Muskantor och Caroline Tanska. Tack vare segern hakar Eslöv på Storfors i toppen och ligger nu på samma poäng som serieledarna.

Lekstorps IF – Halmstad BTK, 3-6
I hemmalaget Lekstorp var det nyförvärvet Yi Gao Jun som vann sina tre matcher, samtliga med maximala 3-0. I övrigt var det Halmstadspelarna som var starkast i samtliga bataljer och därmed skrevs slutresultatet till 3-6. Halmstad, har precis som Storfors och Eslöv, vunnit säsongens tre inledande matcher och ligger trea med samma poäng (sex) som de två lagen före.

Samtliga resultat från dagen samt tabell hittar ni här.

Omgång 4, söndag 13/10
Eskilstuna BTK – Arvika BTK
Lekstorps IF – Eslövs PK
IK Juno – Storfors BTK
Team Mälarenergi – Halmstad BTK

Foto: Jens Oredsson