Välj en sida

I våras försvarade Eslövs AI sitt SM-guld och finalseger i två raka mot Storfors BTK.

Nu var det dags för finalrepris, delvis med nya spelare. Någon revansch blev det inte för Storfors, även om de låg närmast till att ta två poäng. I en spännande och välspelad match kunde till slut Eslövs PK rädda en poäng.

– Det var väntat att det skulle bli en tuff match. Vi startade dåligt och kom under men spelade upp oss, tyckte Storfors lagledare Anders Hulth.

Ja, Eslöv tog snabbt ledningen med 2-0, men innan dubbeln hade Storfors gått fram till ledning med 4-2. Daniela vann lätt över defensivspelande Katerina Toliou. Alex Galic som hade stor del i att Eslöv vann SM-guld i våras fick dock ge sig mot Katerina Toliou.

Vann två av sina matcher i vad kan sägas vara en tidig seriefinal mot Eslöv.

– Jag har tränat mycket med defensivspelare och hon passade mig bra. Totalt sett är vi nöjda med oavgjort, sade Daniela Moskovits.

Mot Mariann Juhasz var rollerna de ombytta. Daniela föll i raka set mot Juhasz, medan Alex Galic vann med 3-1. I SM-finalen vann Alex Galic också båda matcherna mot Juhasz.

Vid ställningen 5-4 till Storfors fick Rahel Aschwanden ersatta Lina Misikonyte och det höll på att gå vägen. Rahel hade 5-2 i skiljeset och var på väg att säkra två poäng till Storfors. Daniela ville dock annorlunda och vände till vinst med 11-5 och vårens finalpar delade därmed på poängen.

Daniela Moskovits räddade en poäng genom seger i sista matchen.

– Det här är inte det viktiga. Det är en lång transportsträcka och det är slutspelet som gäller, sade Anders Hulth.

Både Storfors kommer säkert att spela ut ett par ess när det närmar sig SM-slutspelet. Eslöv har redan klart med Gao Jun Yi, som kom nia i kinesiska mästerskapen för 18-åringar. Då återstår att se vad Storfors har för trumfkort.

I den andra matchen för dagen tog Halmstad BTK emot Arvika BTK.

Jennifer Jonsson vann sina tre singlar och visade med eftertryck att hon är på gång och siktar på VM-laget nästa år.

Att Halmstad BTK ändå kunde vinna med 6-3 berodde på att Jennie Edvinsson efter ett antal förluster i rad fick sin revansch på Alma Rööse och att svenska mästarparet Erika Fronth och Tilda Johansson vann dubbeln, som gjorde att Halmstad kopplade ett segergrepp, som Arvika inte kunde stå emot.

Tabell och alla matchresultat