Välj en sida

I helgen spelades de två första omgångarna av damernas Pingisliga och två lag plockade full pott, Spårvägen och regerande svenska mästarna Storfors.

FÖRSTA OMGÅNGEN

Spårvägens BTK-Lyckeby BTK 6-1
Flera matcher stod och vägde men när det väl drog ihop sig så var Spårvägen numret för stort för nykomlingarna från Blekinge. Bortalagets Hanna Kjellson stod för en fin insats mot landslagsspelaren Daniela Moskovits och vann med 11-7 i avgörande set. Hade Lyckeby fått med sig dubbelmatchen också hade det kanske blivit mer spänning men som sagt, Spårvägen numret för stort.

Storfors BTK-Team Mälarenergi BTK 6-2
En stenhård match där Storfors hade marginalerna med sig. Tre av matcherna gick till skiljeset men mästarlaget från Värmland visade då bäst kyla och vann alla tre matcherna. Bortalaget från Köping saknade EM-spelaren Stina Källberg och henne hade de nog behövt i denna match för att verkligen ha en chans.

Halmstad BTK-Eslövs PK 3-6
Återigen en jämn match. Gästande Eslöv hade bäst nerver och vann tre av tre skiljematcher, två av dessa efter underläge 0-2 i set. Flera unga duktiga svenska damspelare med i denna lagmatch toppat med lite internationell spets.

Arvika BTK-IK Juno 2-6
Juno:s nyförvärv Anastasia Burkova hämtade i sin debutmatch upp underläge 0-2 i set mot Alma Rööse och sen gick det bara bättre och bättre, tre segrar i singel och en i dubbel (i par med Arina Singeorzan), snacka om matchvinnare! Juno blir en tuff nöt att knäppa denna säsong.

ANDRA OMGÅNGEN

Arvika BTK-Team Mälarenergi BTK 0-6
Svårt att snacka bort 0-6 såklart. Georgia Zavitsanou bidrog med två segrar, bägge i skilje medan hennes lagkamrater Stina Källberg och Egle Stuckyte inte tappade något set i sina segermatcher. Styrkebesked av köpingslaget.

Spårvägens BTK-Eslövs PK 6-4
Ellen Holmsten var skoningslös för hemmalaget i sina tre segermatcher, bara en enda setförlust. Dessa tre segrar skulle visa sig vara direkt avgörande i denna match. Caroline Tanska från Eslöv hade det tuffare och inkasserade tre förluster Ett hemvävt stockholmslag plockade hem en jämn seger. Värt att notera är Eslövs dubbelpar Bergand/Muskantor, ett par jag tror kommer röna stora framgångar framgent.

Halmstad BTK-Lyckeby BTK 6-0
En tuff start för nykomlingarna Lyckeby som i denna kamp stod utan chans. Bara två vunna set. Halmstad visar med all tydlighet att de kommer att vilja slåss om en slutspelsplats när vi summerar säsongen.

Storsfors BTK-IK Juno 6-4
Mästarlaget Storfors kom undan med nöd och näppe i denna match och räddande ängel blev Lina Misikonyte med tre singelsegrar. Hannah Holgersson fick en tuff säsongspremiär med tre förluster och bara ett vunnet set, 16-åringen har säkert mer att ge mot mindre tufft motstånd. Storfors har genom åren visat prov på att bygga upp starka lag oavsett vilka som ingår och ser ut att även ha lyckats i år.

Nästa omgång 6 oktober
IK Juno-Spårvägens BTK
Team Mälarenergi BTK-Halmstad BTK
Lyckeby BTK-Storfors BTK
Eslövs PK-Arvika BTK

Bästa matchskillnaderna:

  1. 5-0 Ellen Holmsten, Spårvägens BTK
  2. 5-1 Anastasia Burkova, IK Juno
  3. 4-1 Katerina Toliu, Storfors BTK
  4. 4-1 Lina Misikonyte, Storfors BTK