Välj en sida

Efter fem omgångar är det trångt i toppen. Tre lag toppar med 7 poäng och där bakom två lag en poäng efter. Det var Team Mälarenergi som genom knapp seger mot Storfors med 6-4 såg till att det  det tätnade i toppen.

Team Mälarenergi fick en drömstart och tog ledningen med 4-0. Därefter tog Storfors in försprånget match för match till 4-4.Det blev mycket spännande på slutskedet och Storfors hade så när hämtat in det stora underläget och åtminstone knipit en poäng.Två femsetare avslutade matchen och båda gick till Team Mälarenergi. Egle Styckyte, Christina Källberg och Georgia Zavitsanou vann två matcher vardera för Team Mälarenergi. Så gjorde också Mariann Juhasz i Storfors.

Båda dessa lag har nu sju poäng. Det har också Eslövs PK, som vann lätt mot Dänningelanda med 6-1. Här gjorde Gao Jun Ji debut för Eslöv. Hon vann båda sina singlar i raka set och är enligt Eslövs tränare, Mattias Andersson, är hon bättre än Li som spelade förra året.

Gao Jun Ji gjorde debut för Eslövs PK med två vinster i raka set.

– Känns bättre än Li, som spelade med oss förra säsongen. Gao är bara 18 år och bland de 10 bästa i sin ålder i Kina. Hon är högerhänt, handskaksfattning och som alla kineser väldigt säker, missar inte mycket. Med henne som etta i laget får de andra lagen vara väldigt bra om det inte ska SM-guld igen, sade Mattias Andersson.

Ellen Holmsten hade en tuff dag på jobbet. Alla hennes tre singlar gick till skiljeset och där tog hon full pott mot Jennie Edvinsson (11-6 i skilje), Erika Fronth (11-8 i skilje) och Tilda Johansson (11-8  i skilje). Mot både Jennie och Erika hämtade hon dessutom in underläge med 0-2. Hennes insats räddade en poäng till Spårvägens BTK mot Halmstad BTK, som ligger en poäng efter topptrion, Storfors BTK, Eslövs PK och Team Mälarenergi. Även Arvika BTK skuggar dessa tre lag med samma poäng som Halmstad BTK.

Det hjälpte inte att rutinerade Sofia Westholm vann mot Jennifer Jonsson, IK Juno föll med 6-4 mot Arvika.

Tabell och resultat