Välj en sida

Vilken kamp, vilken intensitet och vilket drama. Utomhus var det högsommarvärme och ungefär 27 grader när matchen startade. Inne i Blomsterbergshallen var det minst det ännu hetare och matchen blev stekhet.

Storfors stred och gjorde allt för att ta hem SM-guldet i två raka matcher. Eslövs PK vägrade dock att ge ifrån sig SM-bucklan frivilligt. Med uppbringande av alla krafter kom skåningarna tillbaka efter 1-5 i första mötet mot Storfors BTK och vann en gastkramande fight över drygt tre timmar med 5-4. Det innebär en tredje och direkt avgörande match och SM-guldet.

– Det är starten som avgör, även om vi kommer tillbaka till 3-3Eslöv fick den start som vi fick i första matchen, sade Storfors lagledare Anders Hulth.

Eslöv öppnade med 3-1 efter att både Alex Galic och Gao Junji vunnit över Storfors starka deff Katerina Toliou. Gao förlorade i första mötet spelarna emellan och fick nu revansch som var ack så viktig för Eslöv skulle det visa sig.

Storfors bästa spelare, Dina Meshref, rankad 40 i världen såg till att hålla matchen vid liv genom att besegra Alex Galic i tre raka. Samtidigt slog Lina Misdikonyte hem skiljeset mot Daniela Moskovits och ställningen plötsligt 3-3.

Gao Junji och Dina Meshref bjöd därefter på en fantastisk uppgörelse. Kanske årets bästa match i damernas pingisliga och slutspel denna säsong. Eslövs kinesiska vann till slut med 3-1 i set.

Matchvinnare med tre vinsater.

— Jag trodde nog att Dina skulle vinna över Gao, sade Anders Hulth, som nog tror att hon kan göra det i sista matchen.

Nyckelspelare i Storfors med två segrar.

Storfors valde att ställa över Keterina Toliou och satte in Mariann Juhansz mot Daniela Moskovits. Det höll på att gå riktigt illa. Daniela hade 2-0 i set och 7-5, alltså bara fyra bollar från vinst. Då valde Storfors att ta time out, och efter det vände matchen totalt.

Vid 4-4 ställdes Alex Galic mot Lina Misikonyte. Dessa båda har mötts några gånger tidigare. Förra säsongen vann Lina i grundserien, medan Alex vann i den andra finalmatchen, efter att ha räddat två matchbollar. I årets grundserie har Alex vunnit båda.

Det var Lina som började starkast och tog hem första set. I det läget var Storfors bara två set från SM-guldet. Alex Galic spelade upp sig och gick fram till 10-7 i fjärde. Lina räddade alla tre matchbollarna.

Mellan hopp och förtvivlan. Här tänds hoppet sedan Lina Misikonyte utjämnat mot Alex Galic i sista matchen.

– Jag hade 10-7 och ville avsluta för snabbt. Gjorde ett par enkla misstag. Vid 10-10 försökte jag hålla mig till min strategi och att inte bli passiv, sade Alex Galic.

Så blev det Alex Galics strategi höll och hon vann de två avslutande bollarna vilket innebar att Eslövs PK fortfarande är med i matchen om guldet

Alex Galic får utlopp för sina känslor när hon till slut vinner sista singeln.

 

 

 

Matchsiffror final 2 Eslövs PK-Storfors BTK 5-4