Välj en sida

Idag avgjordes den nionde omgången av damernas Pingisligan by STIGA. Den jämnaste matchen spelades mellan Halmstad BTK och Arvika BTK, övriga matcher gick klart på det ena eller andra hållet.

Spårvägens BTK – Storfors BTK, 0-6
Lagmatchens första singelmatch blev en jämn historia mellan Helena Zetterström och Katerina Toliou. Spelarna vann varannat set fram till femte och avgörande där Toliou kunde spela hem setet med 11-8 och därmed ge sitt lag ledningen med 1-0. Efter denna match blev det aldrig riktigt spännande. De regerande svenska mästarna från Storfors var alldeles för bra för sjätteplacerade Spårvägens BTK som saknade sina kvotmässigt två bästa spelare, Ellen Holmsten och Daniella Moskovits i uppställningen. Storfors BTK kvar i topp och Spårvägens BTK ligger kvar i den nedre halvan av tabellen.

Halmstad BTK – Arvika BTK, 4-6
En holmgång där gästerna från Värmland till sist kunde dra det längstar strået och ta hem segern. Arvika som för dagen mönstrade en ny spelare, Siyu Guo (Kina), tog tidigt kommandot om matchen och ledde med både 0-3 och 1-4 i matcher. Men det ska man veta och det är att Halmstad inte ger sig så lätt och matchen stod länge och vägde och i den avgörande matchen mellan hemmalagets Jennie Edvinsson och Ilka Doval med gästerna i ledning 4-5 i matcher stod det 1-1 i set innan Doval gav prov på bäst nerver och tog hem de två sista seten med ganska klara siffror. Segern till Arvika som i och med det närmade sig Spårvägen som ligger bara två poäng före på en sjätteplats i tabellen.

IK Juno – Eslövs PK, 1-6
Bortalaget Eslövs PK inledde starkt och drog ifrån till 3-0 matcher innan hemmalagets Anastasia Burkova kunde reducera lagmatchen till 1-3 då hon besegrade Rebecca Tveit Muskantor med 3-1 i set. Efter reduceringen tog Eslöv återigen kommandot genom att Filippa Bergand vann sin andra match för dagen med klara 3-0, denna gång mot Pauline Spångberg. Lagmatchens jämnaste match spelades mellan Sofia Westholm och Caroline Tanska. Fyra av fem set avgjordes med endast två bollars marginal men det var tillslut ändå Eslövsspelaren som stod som segare efter 12-10 i skiljeset. Även dubbelmatchen blev en jämn femsetare men precis som i matchen innan var det Eslöv som drog det lägsta strået och tog hem lagmatchen med 6-1.

Team Mälarenergi BTK – Lyckeby BTK, 6-2
Dagens enda hemmaseger kom när Team Mälarenergi BTK vann över Lyckeby BTK med 6-2. I hemmalaget fick vi stifta en ny bekantskap i form av kinesiskan Ziwei Zhang som i sin debutmatch var fullkomligt överlägsen, som mest släppte hon endast sex bollar i sina två första matcher. Lyckebys Zhang vann sina två matcher, först mot Christina Källberg och sedan mot Michaela Karlsson, men roligare än så blev det inte för gästerna. Hemmalaget tog tre raka vinster och slutsiffrorna skrevs till 6-2 till gänget från Köping.

Komplett tabell och statistik.

Foto: Jens Oredsson