Välj en sida

Tredje gången gillt, sade Anders Hulth inför finalrysaren. Vilken kamp, vilken intensitet och vilken viljestyrka. Storfors BTK gav allt de hade och det gick vägen.

Eslövs PK tvingades kliva ned från tronen mot en motståndare som väntat i tre år på denna möjlighet och lyfta den åtråvärda SM-pokalen.

Äntligen får man lyfta segerbucklan.

Efter två finalförluster de två sista åren mot Eslövs PK lyckades Storfors BTK i den tredje och avgörande matchen vinna med 5-2 och ta sitt första SM-guld.

– Det här är så stort och vilket lag vi har, vilka tjejer, sade en mycket rörd lagledare i Storfors BTK, Anders Hulth.

Stor matchvinnare blev Dina Meshref, rankad 40 i världen. Hon vann den helt avgörande matchen mot Alex Galic fram till 2-1. Här ledde Eslövstjejen med 6-1 i skiljeset, men till slut stod Dina Meshref som vinnare med 11-9.

– Detta är helt fantastiskt. Vi har laddat i Storfors i tio dagar och alla har bott hemma hos Anders Hulth. Vi är som en stor familj och jag är jättelycklig, sade Dina Meshref.

Matchvinnare med tre segrar i guldfinalen.

Hennes seger satte sedan prägel på resten av matchen och Storfors fick det medflyt som oftast krävs i tuffa drabbningar.

Alex Galic som var Eslövs matchvinnare förra året blev nu olycksfågel då hon även föll mot Mariann Juhasz med 11-9 i skiljeset.

Seger i de båda matcherna hade betytt 4-2 till Eslöv istället för 2-4 och vind i seglen för utmanaren.

Dina Meshref vann sedan över Gao Junji efter en helt fantastisk match av mycket hög kvalitet. Frågan är om de två matcherna mellan Gao Junji och dina Meshref i andra och tredje finalmatchen är det bästa som spelats i en match i Pingisligan för damer.

– Jag vill förstås alltid framhålla laget, men helt klart har Dina Meshrefs medverkan höjt även de andra spelarnas nivå. Laget har tillförts en större trygghet och det var avgörande för att ta hem guldet, sade Anders Hulth.

Det var en strålande glad trupp som begav sig hemåt för fortsatt firande. Den här vinsten är en fjäder i hatten för en liten kommun som Storfors.