Välj en sida

Storfors BTK besegrade Halmstad BTK med 6-2. Lagets styrka är att man har en kvartett spelare att snurra runt på och jämnheten är det som kännetecknar laget.

Mot Eslöv stod Rahel Aschwanden över. I söndagens möte med Halmstad BTK ersatte hon Lina Misikonyte och tog sina båda matcher. Tuffast var förstås den inledande matchen mot Erika Fronth, som hade två matchbollar. Den matchen hade Halmstad verkligen behövt för att göra matchen jämnare.

Erika Fronth fick lite revansch när hon slog Mariann Juhasz, också efter skiljeset och i dubbeln tillsammans med Tilda Johansson tog Halmstad sin andra vinst för dagen. Längre än så nådde de dock inte mot nya serieledarna Storfors BTK.

Arvika BTK hade 3-3 innan dubbeln och både Jennifer Jonsson och Alma Rööse var så när att få till ett skiljeset.

Alex Galic och Daniela Moskovits vann det som kom att bli nyckelmatchen och av bara farten vann de också sina avslutande singlar.

Framförallt imponerade Alex Galic i mötet med Jennifer Jonsson.

– Jag tyckte jag hade större tålamod. Vi har mötts flera gånger tidigare och jag tror jag vunnit de flesta. Jag försöker spela på säkerhet och inte falla in i hennes tempo, förklarade Alex Galic.

Alex Galic var starkt bidragande till Eslövs vinst. Tre singelvinster och seger i dubbeln blev hennes facit.

Alex Galic har full koll på bollen och såg med sina tre singelvinster och seger i dubbeln till att Eslöv fick med sing båda poängen.

Jennifer Jonsson började annars starkast och första set dominerade hon helt och hållet. En bit in i andra set svängde dock matchen och därefter kunde Alex Galic kontrollera händelserna.

– Blev för mycket samma spel och jag hade alldeles för dålig variation i mina returer. Jag tycker att jag blivit säkrare i mitt spel så därför är jag förvånad att jag gjorde så många egna misstag, sade Jennifer Jonsson.

Jennifer Jonsson har ökat både styrka i sina slag och säkerheten, även om den inte fungerade mot Alex Galic.

– Jag tränar mycket mot killar, men måste samtidigt tänka på att det är annorlunda när jag möter tjejer, sade Jennifer Jonsson.

Det stora målet för Jennifer Jonsson den här säsongen är förstås lag-VM i Halmstad i slutet av april.

– Ja, all min träning handlar om att själv först ta mig in bland de 200 bästa i världen och att komma väl förberedd till VM, sade Jennifer Jonsson.

Jennifer Jonsson med fullt fokus mot lag-VM.

Tabell och alla matchresultat