Välj en sida

Storfors BTK har skaffat sig ett utmärkt läge att vinna sin första SM-titel i bordtennis. Inför en entusiastisk hemmapublik besegrade man i första finalen storfavoriten Eslövs PK med 5-1.

– Vi får en bra start och publiken gör att vi höjer oss ännu mer, sade Storfors lagledare Anders Hulth.

Detta är tredje året i rad Eslövs PK och Storfors BTK ställs mot varandra i en SM-final och aldrig tidigare har värmländskorna varit i närheten av seger. De fyra tidigare finalmatcherna har Eslöv vunnit med 5-2. Nu chockade man regerande mästarna. Efter en strålande öppning med 2-0 fick man vind i seglen och med en vilt hejande hemmapublik som lyfte fram Storforstjejerna satte man Eslöv på plats ordentilgt. Störst och mest jublades över grekiska VM-spelaren Katerina Toliou.

Hittills obesegrade Gao Junji försökte men kunde inte stå emot Toloius starka defensiv. Avgörandet kom på tredje matchbollen till 14-12 i skiljeset.

Katerina Toliou vann sina båda singlar i första SM-finalen mot Eslövs PK.

– Vi kom fel in i matchen och våra spelare blev för fega i avgörande lägen och då förlorar man de jämna matcherna, sade Eslövs Mattias Andersson.

Alex Galic, som förra året vann alla sina matcher i finalen mot Storfors och varit säkerheten själv, kom inte alls upp i sin normala standard.Nu nollades hon av både Katerina Toliou och Dina Meshref.

Både Katerina Toliou och Dina Meshref vann båda sina singlar medan Mariann Juhasz vann en.

Det var dock ytterst nära att Daniela Moskovits dragit det längsta strået, men trots ledning med 2-1 i set fick hon till slut ge sig. Seger där samtidigt som Gao faktiskt hade en matchboll mot Toliou så hade ställningen lika väl kunnat vara 3-3. Men hemmapubliken gjorde att de lyfte sig och det gav till slut en överlägsen seger,

Nu väntar retur på bortaplan och Storfors har två chanser att välta den tunga favoriten Eslövs PK.

– Hela laget gör en fantastisk insats och ska vi vinna guldet så måste vi prestera 110% även i returen, sade Anders Hulth.

Resultat SM-final 1