Välj en sida

I likhet med gårdagens (14 september) så var hemmalagen de lag som dominerade sina respektive matcher, med ett undantag och det var Team Mälarenergi som på bortabord mötte Arvika BTK, mer om den matchen längre ner.

Halmstad, Eslöv och Storfors vann alla sina matcher med stor marginal och tillsammans förlorade de endast en match tillsammans. Det är inte helt otroligt att vi finner dessa tre lag högt upp i tabellen när den är färdigspelad. Kanske anar vi redan nu ett treparts-kluster i serien?

Toppkluster
Eslöv
Storfors
Halmstad

Slutspelskluster
Team Mälarenergi
Arvika

Övriga
Juno
Eskilstuna
Lekstorp

Omgång 2
Halmstad BTK-Eskilstuna BTK 6-0
Ett 6-0 resultat är alltid svårt att förklara på annat sätt än att det är stor skillnad mellan lagen i given match, Men, och alltid detta men, så fanns det här chanser för Eskilstuna att skapa en annan matchbild. När ställningen var 3-0 för hemmalaget så hade såväl Sannamri Bölenius som Malin Nilsson haft ledningar i sina matcher med 2-1 i set men förlorat, vinster där och vi hade få se en jämnare kamp. Nu blev istället avslutningen tämligen överlägsen med 9-1 i set på de tre avslutande matcherna.

Eslövs PK-IK Juno 6-1
Eslöv men en ganska intressant uppställning av spelare: Li Fen, föredetta landslagsspelare. Filippa Bergand mästerskapsspelare och Nomin Baasan som ungdomslandslagsspelare. På andra sidan bordet stod Juno och gjorde sitt bästa för att rå på de svenska mästarna.

Li Fen och Filippa Bergand gjorde dock processen kort med sitt motstånd och ackompenjerade av Baasan vann man klart med 6-1. Värt att notera är att Rebecca Tveit-Muskantor som också spelar i Eslöv endast spelat dubbel i de två inledande omgångarna. Frågan är var Juno står? Jämn förlust igår mot Halmstad och idag storförlust mot Eslöv.

Storfors BTK-Lekstorps IF 6-0
Storsfors är numret större än Arvika och det fick Lekstorp erfara idag i jämförelse med gårdagens fight. 3-6 igår blev 0-6 idag. Unga Lekstorp var en munsbit för spelarna i Storfors. Katerina Toliou leverade förra säsongen in magnifika 25-2 under grundserien och har startat denna säsong på samma sätt, när det gäller henne så ska det bli intressant att se om hennes spel i grundserien är starkare äni slutspelet där hon ”endast” hade 7-5 i matchskillnad. Att hon är en viktig pjäs för Storfors lagbygge är helt uppenbart och ska Storfors kunna rubba största konkurrenten Eslöv så kommer man att behöva grekiskan i toppform även då. Storfors fortsatt ett topplag denna säsong.

Arvika BTK-Team Mälarenergi BTK
Ett tidigt möte mellan två lag som båda kommer vilja gå till slutspel men som kanske (?) inte kan utmana om guldet. Arvika som i den första omgången fick slita ganska hårt mot Lekstorp samtidig som Mälarenergi var chanslösa mot Storfors. Och oj vilken dramatik det blev.

Mälarenergi fick en pangstart när de rusade fram till en 5-1 ledningen efter att bland annat Kornelija Riliskyte besegrat Zhang Fang i raka set men också där den norska defensivspelare Rikke Skattet kunde ta hem sin a två första segrar i Pingisligan by STIGA och bäge två i skilje set dessutom. Var det då kört? Nej, inte riktigt. Arvikas Alma Rööse och Zhang Fang var överlägsna Michaela Karlsson och Riliskyte i dubbelmatchen och därefter gav Zhang Fang i sin match mot Skattet hopp om en mirakulös comeback, reducerat till 3-5 och lite nerv i matchen.

Men Alma Rööse kunde inte trots ledning i det första setet mot Riliskyte ge matchen än mer liv. Riliskyte vann tre raka set och gav med det bortalaget segern med 3-6.

Omgång 3 och 4, 12-13 oktober
12:e oktober
Eskilstuna BTK-Storfors BTK
IK Juno-Arvika BTK
Team Mälarenergi-Eslövs PK
Lekstorps IF-Halmstad BTK

13:e oktober
Team Mälarenergi-Halmstad BTK
Lekstorps IF-Eslövs PK
Eskilstuna BTK-Arvika BTK
IK Juno-Storfors BTK