Välj en sida

De två inledande matcherna i den tredje omgången av damernas spelades under lördagen (21/10) och bjöd på två väldigt starka insatser av Spårvägen mot Juno och Team Mälarenergi mot Dänningelanda.

Dänningelanda-Team Mälarenergi 0-6
Gästerna från Köping startade matchen med full fart från första poäng och fortsatte sedan så. Ingen pardon gavs alls och Mälarenergi visade här att de kommer vara med i toppstriden av denna serie. Endast tre förlorade set på sex matchvinster talar sitt tydliga språk.

Mälarenergi som mönstrar Stina Källberg och Michaela Karlsson tillsammans med den grekiska landslagsspelaren Georgia Zavitsanou vinner med 6-0 på bortabord mot Dänningelanda som inlett serien med tre raka förluster och endast en vunnen delmatch. Dänningelanda saknar verkligen Sara Rask i laguppställningen och utan henne stirrar nedflyttning dem i ögonen.

Georgia Zavitsanou kommer med all säkerhet spela en nyckelroll för Köping men frågan är om den forehandjobbande unga grekiskan kommer att räcka till mot toppspelarna i de andra lagen, serien är ung och mycket kvar att spela om.

Spårvägen-Juno 6-1
Anförda av Ellen Homsten kunde stockholmarna vinna klart över Juno från Dalarna. Spårvägen visade i denna match att det är skillnad på att spela i andraligan (som Juno vann förra säsongen) och att spela i Pingisligan.

Huda Mustafa kunde stoppa Spårvägens framfart först vid underläge i lagmatchen med 0-4 när hon i en väldigt tät match kunde besegra Helena Zetterström med 11-6 i avgörande set. Där fick Juno lite kontakt men när norskan Ilka Doval via 11-9 i avgörande set mot kadettlandslagsspelaren Hannah Holgersson kunde ge Spårvägen ledningen med 5-1 så mer eller mindre stängdes butiken och den sista matchen (dubbel) var mer eller mindre endast formalia.

Spårvägens första seger i år och inledningsvis det ut som man styrkemässigt jämfört med övriga lag kommer att kunna få tampas i mitten av tabellen och då blir denna seger desto viktigare då Juno som nykomlingar ser ut att också utifrån sin egen målsättning får försöka hålla sig kvar i serien.

Värt att notera är att Juno i denna match saknade sina bästa spelare Arina Singeorzan. Singeorzan var inte bara bäst i Juno förra året utan bäst i hela andraligan där hon vann 29 matcher och endast förlorade tre stycken. Ett klart avbräck för bortalaget som lär behöva sin ”etta” i de nästkommande matcherna och resten av serien.

Tabell och alla matchresultat

Nästkommande matcher (omgång 4), 22 oktober kl 11.00
Dänningelanda-Juno
Spårvägen-Mälarenergi

Nästkommande matcher (omgång 3), 28 oktober
Eslöv-Storfors
Halmstad-Arvika