Välj en sida

Den dramatik som alla hade förväntat sig fick inte den spännande upplösning som man hade kunnat tänka sig.

Ängby/Spårvägen Elit fick en pangstart och BTK Rekord verkade inte kunna mobilisera den kraft som behövts. Ängby/Spårvägen vann till slut med 4-0 mot ett orkeslöst Rekord. Därmed var slutspelsplatsen säkrad för stockholmarna.

Falkenberg å sin sida hade inte mycket att sätta emot ett taggat Söderhamn, som visste att en andraplats låg inom räckhåll. Till slut vann Söderhamns UIF med 4-1.

Det innebar att BTK Kävlinge inte kunde komma sist men heller inte göra anspråk på en slutspelsplats.

Utan en insjuknad Robert Svensson, en Daniel Kosiba som led av en sträckning och Xu Hui fortfarande inte tillräckligt kurant för att riskera ett längre skadeuppehåll kom Eslöv till spel med i praktiken en spelare. De andra två kunde inte göra något för att påverka slutresultatet.

David Mc Beath passade på att fira sin födelsedag och gav Kävlinge tredje vinsten i matchen vilket säkrade deras kontrakt.

26-åringen David Mc Beath firade Kävlinges första vinst över Eslöv.

Därmed tog Kävlinge sina allra första poäng mot lokalkonkurrenten på fjorton försök.

— Vi är förstås nöjda med att ha klarat nytt kontrakt. Om vi hade gått till slutspel hade det kunnat innebära problem med laget då David Mc Beath ska spela Samväldesspelen under den veckan, sade Kävlinges lagledare Bengt Israelsson.

Publiken fick i alla fall uppleva en riktig höjdarmatch. Liao Chen-ting, rankad 43 i världen, mot Truls Möregårdh, som går framåt med stormsteg, blev en klassmatch med många högklassiga dueller. Tro det om ni vill men Truls Möregårdh spelade fantastiskt och vann med 3-1. Bara att gratulera och om han inte varit aktuell för en VM-plats så närmar han sig den i rasande fart.

Spelade en fantastisk pingis i segermatchen mot Liao Chen-ting.

Så, den enda förändringen i tabellen var en omkastning mellan BTK Warta och Söderhamns UIF. En seger för Warta hade inneburit att man knipit andraplatsen, men Halmstad BTK vann till slut med 4-2 efter två jämna matcher inledningsvis.

— De två första matcherna kunde gått hur som helst. Nu blev det 3-2 till Halmstad i båda och det var säkert avgörande, sade Wartas Magnus Månsson.

Eftersom Söderhamns vann komfortabelt mot Falkenberg, så tog man hand om direktkvalificeringen till semifinal tillsammans med suveräna seriesegrarna Eslövs AI.

Hur går det då för Falkenbergs BTK. Jo, det blir degradering till Superettan, om inte…

I Superettan kommer Söderhamns UIF B att vinna och högst troligt är att Halmstad BTK B blir tvåa. I så fall kommer Falkenbergs BTK att bli kvar, under förutsättning att inte någon av dem ombildas till farmarlag.

Om Munkedal eller Lyckeby, som ligger närmast i tabellen och med teoretiska möjligheter att komma tvåa och de accepterar uppflyttning, ja då är Falkenbergs sorti ett faktum. Om ett par veckor, 25 mars, får vi svaret.

Eslöv och Söderhsamn direkt till slutspel. Warta får som trea välja motstånd i kvartsfinalen. Rekord eller Ängby/Spårvägen?

— Vi är väl inte helt överens ännu. Väntar på samtal från SBTF, sade Magnus Månsson.

Måndag 26/3 spelas den första kvartsfinalen, torsdag 27/3 den andra och en eventuellt avgörande match spelas lördag 31/3. Semifinaler och finaler spelas efter VM i mitten av maj.

Under matchen Kävlinge-Eslöv hittade jag denna uppställning. Min fråga är, vad är detta?

Gissa den som kan.