Välj en sida

Munkedals BTK-Falkenbergs BTK 6-4
Omgångens jämnaste match och en seger för debuterande Munkedals BTK som via suddenmatcher knep med sig en extrapoäng efter att Hampus Söderlund i sista suddenmatchen vann över Taniviriyavechakul.

Munkedal som gjorde sin första match fick möta anrika Falkenberg och det blev en riktig holmgång där publiken slets mellan hopp och förtvivlan. Ledning med 3-1 slutade i 3-3 lika och dubbla suddenmatcher där Munkedal med Peng Wang-Wei hade ett visst övertag. Taiwanesen Peng som ligger 161:a på världsrankingen gav ingen pardon och vann sina grundmatcher utan setfölust över Taniviryavechakul och An Shu och besegrade sedan även Franzén och An Shu i suddenmatcher, en av seriens bästa spelare?

Debuten avklarad för Munkedal och det kunde knappast kunna börja bättre för nykomlingen.

Söderhamns UIF-BTK Rekord 4-0
Hemmalaget gjorde processen kort med gästerna från Skåne. Total överkörning skulle man till och med kunna kalla det. Slutresultatet skrevs till 4-0 men man hann faktiskt spela fem matcher och på dessa matcher fick Rekord endast ihop en setvinst ochdet var också det enda set där man nådde mer än 10 poäng. Stark start av SUIF med nya japanen Yuma Tsuboi i laget.

Rekords hemresa ned till Helsingborg bär nog tyvärr få glädjeämnen och man får nog göra en reboot inför nästa match, annars kommer detta bli en jobbig säsong.

Eslövs AI-Spårvägens BTK 4-0
Regerande mästarna Eslöv hade få problem med Spårvägen men helt jämnare än 4-0 var det. Utan Satoshi Aida och med två debutanter laget kunde hemmalaget vinna klart. För Spårvägen gjorde Harald Andersson comeback i laget efter sju år i Halmstad och Tyskland, dock ingen succé för Harald som förlorade med 1-3 mot Kosiba. Andersson besegrade dock Truls Möregårdh i en match som inte räknades då Alex Naumi hann med att besegra Schaffer innan. Hade kunnat bli en annan match men nu ganska klara siffror utan ”men” och ”tänk om”.

Debuterande Nandor Ecseki från Ungern och Alex Naumi från Finland gjorde det som sagt med den äran och vann sina respektive matcher.

Halmstad BTK-BTK Kävlinge 4-1
Vicemästarna Halmstad mönstrade upp med ett starkt lag där Elias Ranefur och Fabian Åkerström blev matchvinnare med sina två segrar vardera. Kävlinges debutant Kirill Shvets få vänta på sin första seger i Pingisligan by STIGA efter 0-2 i matcher idag.

Härligt att kunna se Fabian Åkerström spela två singelmatcher i en lagmatch efter väldigt lång perid av skada med en knä och en lyckad operation. Det är bra för svensk bordtennis med flera kvalitetsspelare som Fabian i ligan.

Nästa omgång, 24 september 18.30
Falkenbergs BTK-Söderhamns UIF
BTK Rekord-Halmstad BTK
BTK Kävlinge-Eslövs AI
Spårvägens BTK-Munkedals BTK