Välj en sida

Torsdagens andra semifinalmöte (i bäst av tre matcher) slutade med samma vinnare och resultat som från tisdagens första semifinalmatch.

Eslöv som vann grundserien gjorde processen kort med Warta och vann båda mötena med 4-0. Ett styrkebesked av Eslöv som också visade att de har fyra spelare att spela med då de i Truls Möregårdhs frånvaro (spel utomlands på juniortouren) mönstrade Daniel Kosiba som visade fin form.

Ett Eslöv med Xu Hui tillbaka i gott slag efter en tids skadefrånvaro och med tre (svensson, Möregårdh och Kosiba) väldigt bra och olikt spelande spelare så mönstrar de regerande mästarna ett snudd på komplett lag som kommer att bli väldigt svårbesegrat.

Eslöv-Warta 4-0 (möte 1:3)
1-0 Xu Hui-Magnus Månsson 3-1
2-0 Truls Möregårdh-Jiang Chang Hong 3-1
3-0 Robert Svensson-Hampus Söderlund 3-1
4-0 Truls Möregårdh-Hampus Söderlund 3-2

Warta-Eslöv 0-4 (möte 2:3)
0-1 Hampus Söderlund-Daniel Kosiba 1-3
0-2 Jiang Chang Hong-Xu Hui 1-3
0-3 Magnus Månsson-Robert Svensson 2-3
0-4 Hampus Söderlund-Xu Hui 0-3

Halmstad som slutade på en fjärdeplats i grundserien vann det första mötet mot serietvåan SUIF med 4-2 i det första mötet på hemmaplan efter två segrar vardera av Ibrahima Diaw och Mattias Karlsson.

Kniven på strupen för hälsingarna i det andra mötet och man testade också en ny uppställning från det första mötet när man i det andra mötet lät Anthony Tran få chansen mot en annan föredetta stockholmsspelare, Elias Ranefur, den taktiska förändringen hjälpte inte just där utan Ranefur (som gick segerlös från första mötet) med komfort kunde besegra Tran 3-0. SUIF:s hopp tändes dock när Viktor Brodd gjorde en strålande insats mot Mattias Karlsson och via aggressivt och bestämt spel vann med 3-0. för SUIF fortsatte det väl och Chen Qian fick revansch på Diaw från första mötet och vann med 3-0.

Slagläge för SUIF som i pausen ledde med 2-1 i lagmatchen. Men Halmstad gav inte tappt utan anmoda kraft och energi i pausen. Underläge i lagmatchen vändes till seger och ytterst stark bidragande till detta var Diaws seger över Viktor Brodd, en mäktig seger för fransmannen som övertygat rejält i slutspelet. Elias Ranefur kunde revanschera sig i det andra mötet med SUIF och bli matchvinnare med sina två segrar.

Om jag nu skrev att Eslöv blir svårslagna så får man absolut inte glömma att Halmstad mönstrar en av VM:s bästa spelare i Mattias Karlsson och att Ibrahima Diaw har bäst matchskillnad (6-2) i årets slutspelet och att ”hardhittern” Elias Ranefur är ett hot mot alla i Eslöv. Halmstad fyllda av energi efter två jämna segrar kommer inte att knuffas ur en SM-final utan fight.

Halmstad-SUIF 4-2 (möte 1:3)
1-0 Mattias Karlsson-Simon Berglund 3-1
1-1 Elias Ranefur-Viktor Brodd 0-3
2-1 Ibrahima Diaw-Cheng Qian 3-2
3-1 Mattias Karlsson-Viktor Brodd 3-1
3-2 Elias Ranefur-Cheng Qian 1-3
4-2 Ibrahima Diaw-Simon Berglund 3-2

SUIF-Halmstad 2-4 (möte 2:3)
0-1 Anthony Tran-Elias Ranefur 0-3
1-1 Viktor Brodd-Mattias Karlsson 3-0
2-1 Cheng Qian-Ibrahima Diaw 3-0
2-2 Simon Berglund-Mattias Karlsson 1-3
2-3 Viktor Brodd-Ibrahima Diaw 2-3
2-4 Cheng Qian-Elias Ranefur

Halmstad mot Eslöv i final är ett faktum och det med två VM-spelare och tillika bronsmedaljörer på plats, en i vardera lag, Truls Möregårdh för Eslöv och Mattias Karlsson. På bänken varsin förbundskapten, Peter Andersson och Ulf Carlsson. 15:e maj smäller det i det första mötet då Eslöv tar emot Halmstad på hemmaplan med retur i Halmstad den 17:e maj.

Mer fakta? Klicka här!