Välj en sida

Uppe i Stockholm tog Eslövs AI BTK en relativt klar seger mot hemmalaget Spårvägens BTK medan det i Halmstad var betydligt jämnare när BTK Rekord kom på besök. Matchen löpte hela vägen ut och avgjordes i den sista tiebreakomgången till Halmstads fördel.

Spårvägens BTK – Eslövs AI BTK, 2-4
Bortalaget i gult, Eslövs AI BTK, fick en respektingivande start när man drog ifrån till 2-0 eller ha vunnit båda inledningsmatcherna med maximala 3-0. Segrarna togs av Xu Hui som besegrade Daniel Schaffer och av Truls Möregårdh som gjorde processen kort med hemmalagets ”etta” Aida Satoshi. I den tredje matchen blev det omvända siffror när ”Spårets” nykrönta SM-silvermedaljör i dubbel, Simon Berglund, äntrade hagen och av bara farten slog greken Ioannis Sgoropoulos med klara 3-0. Tre klara matcher innan paus och bortaledning med 2-1 men efter kafferasten skulle det bli något jämnare.

Daniel Schaffer inledde starkt mot Truls Möregårdh, som förövrigt inte förlorat en singelmatch i Sverige sedan 18/12-18 (liga, SM och Safirs inräknat), när han tog hem första set med 12-10. Lika tight skulle det bli i resterande tre set som samtliga avgjordes med två bollar marginal, dock med Eslövsspelaren som segrare. Eslöv valde att bänka Ioannis till förmån för brandmannen Robert Svensson. Matchen jämn historia där spelarna vann vartannat set men tillslut var det ändå hemmalagets japan som tog hem fighten och reducerade lagmatchen till 2-3. Den sista matchen blev aldrig riktigt spännande då Xu Hui var numret för stor för Simon Berglund som förlorade i raka set. 4-2 till Eslöv som nu kopplat ett ordentligt grepp om finalplatsen.

– Det var en tuff slutspelsmatch där vi tillslut var det bättre laget. Det är tighta matcher nu hela tiden så det kan gå lite hur som helst men idag hade vi två spelare som vann två matcher vardera (Truls och Xu) vilket räckte även om ingen av våra ”treor” vann någon match. Vi laddar om inför torsdagen match och jag hoppas att vi är minst lika bra då, säger Mattias Andersson, tränare i Eslövs AI BTK.

Halmstad BTK – BTK Rekord, 6-5
Matchen i Halmstad inleddes på precis samma vid som den i Stockholm. Halmstad tog inledningsvis två klara 3-0 vinster, först kinesen Li Yijie mot Simon Arvidsson och sedan Tom Jarvis mot Liang Qiu.I matchen mellan Jarvis och Qiu slutade samtliga set med endast två bollars marginal och Qiu hade setboll i andra set men Jarvis lyckade krångla sig ur problemen och vann sedan både andra och tredje set. Bortalagets tjeck Michael Obeslo reducerade ställningen till 2-1 efter att i en jämn femsetare vunnit över Elias Ranefur.

Efter pausen var det återigen dags att skicka in engelsmannen Jarvis i hagen, denna gång mot Obeslo. Tjecken hade inga som helst problem med engelsmannen och ännu en gång blev det en match med klara siffror. Vid ställningen 3-2 valde ”Tickan”, nästan sin vana trogen, att byta in Fabian Åkerström. Draget blev inte lyckat för hemmalaget utan Åkerström föll med 0-3 mot Simon Arvidsson som därmed tog sitt Rekord till tiebreak. I första tiebreakomgången slutade båda set med 11-4, dock till olika lag och även i den andra förlängningsomgången blev det 1-1. Matchen skulle därmed avgöras med ett enda set, hemmalaget skickade fram Li Yijie och bortalaget Simon Arvidsson. När spelarna mötte varandra i inledningen av lagmatchen vann Li med 3-0 och vann gjorde han även i matchens sista set och blev därmed stor matchhjälte för hemmalaget.

Semifinaler, omgång 2, torsdag 7/2 klockan 18.30
BTK Rekord – Halmstad BTK
Eslövs AI BTK – Spårvägens BTK

Foto: Jens Oredsson