Välj en sida

Tre omgångar återstår av grundserien. Då har Eslövs AI redan sagt adjö till de andra lagen. 20 poäng och sju till godo på närmaste motståndare.

Ja, Eslövs AI vann den så kallade seriefinalen mot BTK Warta med 4-0.

Magnus Månsson har visat god form på sistone men med förkylning i kroppen fanns inte den energi som behövs. Det blev visserligen en tuff match mot Xu Hui, som Magnus besegrade senast i serien, och den stod och vägde i fjärde set vid ledning 8-7 till Magnus Månsson, men fyra raka från säkre Xu satte punkt för matchen.

Truls Möregårdh visar med tydlighet att han tar stora kliv framåt i karriären för tillfället. Det ser så enkelt ut när han närmast vispar till bollen. Mötet med Magnus Månsson blev på sitt sätt roligt att bevittna då båda spelarna verkade tävla om att avgöra bollen på snabbast möjliga sätt. Vet inte om man ska råda någon att hålla i racketen som dessa båda herrar gör. Inte enligt instruktionsboken, men det är en attraktion att se dem hantera sina racketar. Båda håller så långt ut på racketskaften att det nästan inte skulle kunna gå att spela på det viset, men det kan de.

Den racketfattningen har visat sig effektiv men är nog inget man lär ut…

Den racketfattningen har skördat många framgångar men är nog inget man lär ut…

Tjejkadettlandslaget, som ska medverka i Safir om en dryg vecka, började sitt träningsläger med ett par uppgifter som deras tränare Magnus Mallander gett dem att studera under matchen mellan Eslöv och Warta..

Läger för våra tjejkadetter väntar och de såg Eslöv besegra Warta. Deras tränare Magnus Mallander hade gett dem några uppgifter att studera under matchen.

Om det har blivit en ointaglig lucka poängmässigt mellan Eslöv och övriga lag så är det desto tuffare om andraplatsen. Fem lag trängs inom en poäng sedan Söderhamns UIF bortaslog BTK Rekord med 4-2. Anmärkningsvärt i den matchen var Viktor Brodds framfart, eller vad sägs om tre raka mot Simon Arvidsson och tre raka mot Malte Möregårdh.

Söderhamns UIF är nu tvåa på 13 poäng, lika många som BTK Warta, och en poäng före Halmstad BTK och BTK Rekord. Alltså stenhårt om den andra semifinalplatsen i slutspelet.

I bottenstriden hårdnade det ännu mer sedan Alexander Franzén var tillbaka och vann båda sina singlar i Falkenbergs möte med Ängby/Spårvägen Elit BTK. Det hjälpte inte att stockholmarna kastade in ännu en ny spelare i form av Zhao Tianming och Falkenberg vann med 4-2. Många undrade hur han kunde få vara med när man redan hade en japan, Aida, i laget. Zhao står nämligen registrerad för Portugal och då fungerar det.

I dagens omgång framträdde bara Halmstad BTK med idel svenska spelare. Trots att man ställde upp utan Mattias Karlsson räckte det till att få revansch på BTK Kävlinge.

Ja, i bottenstriden har nu tre lag sex poäng och det enda som skiljer lagen åt är matchkvoten.

6. BTK Kävlinge 6 p, 24-36 (-12)
7. Ängby(Spårvägen 6 p, 23-38 (-15)
8. Falkenbergs BTK 6 p, 20-37 (-17)

Alla tre lagen har tuffa avslutningsprogram och mötet mellan Kävlinge och Ängby/Spårvägen i nästa omgång blir ju hur viktig som helst.

Tabell och resultat