Välj en sida

Det var förväntade resultat i den tolfte omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA. Samtliga topplag tog hem sina matcher och i bottenstriden ser det nu helt kört ut för Ängby SK i deras jakt att rädda kontraktet i högstaligan. I toppen är det även fortsättningsvis Eslövs AI BTK och Halmstad BTK som slåss om förstaplatsen.

BTK Rekord – Halmstad BTK, 2-4
Toppmötet mellan tabelltvåan Halmstad BTK och trean BTK Rekord blev precis så jämn och välspelad som man på förhand kunde ana. Matchinledningen var dock inte det minsta jämn utan gästerna drog ifrån till 3-0 och få trodde väl just då på ett annat resultat än 0-4. I Halmstad fick Fabian Åkerström förtroendet från start och tog verkligen tillvara på chansen han fått genom att besegra Rekords tysk Liang Qiu med 3-0 i en väldigt sevärd match med många spektakulära dueller. Efter kaffepausen var det ett taggat hemmalag som klev ut samtidigt som gästerna kanske blev lite bekväma och kände sig säkra på vinst. Rekord, som inför matchen hade sex raka vinster, reducerade till 2-3 genom Michal Obelso och Simon Arvidsson. Det blev inte roligare för hemmalaget när kinesen Li Yijie tog sin andra vinst för kvällen när han vann över Liang. Halmstad ligger kvar som tvåa och Rekord som trea, fem poäng efter.

BTK Kävlinge – Ängby SK, 4-0
Omgångens snabbaste match var klar på cirka en timme och det var hemmalaget från Kävlinge som stod för en riktig uppvisning när man slog bottenlaget Ängby SK med maximala 4-0. Gästerna fick endast med sig tre ynka set till huvudstaden och för Pingisligadebutanten Lee Larsson blev det ingen rolig kväll när han fick möta Eric Jouti som vann med 11-6, 11-3, 11-7. Jouti blev för övrigt dubbel matchvinnare då han i den sista matchen vann över Sebastian Loso i en jämn kamp över fem set. Kävlinge ligger kvar i ingenmansland och Ängby kan förbereda sig på en säsong i Superettan om inte ett mirakel inträffar i de två avslutande omgångarna.

Spårvägens BTK – Eslövs AI BTK, 0-4
Suveränen Xu Hui var ikväll tillbaka i den gulröda tröjan. Efter ett jämnt förstaset tog han två raka och gav sitt Eslöv ledningen med 1-0. Truls Möregårdh vann sina två matcher med 3-1, först mot Martin Friis och sedan mot Simon Berglund. Greken Ioannis Sgoropoulos ville inte vara sämre än sina lagkamrater och gjorde processen kort med ungraren Daniel Schaffer, 11-2, 11-5, 11-6 vann eslövsspelaren med. Eslöv ligger kvar i topp, endast två poäng före jagande Halmstad BTK. Serievinnaren får fördelen att välja motståndare (antingen trean eller fyran) samt en eventuell tredje och avgörande match på hemmaplan. Spårvägen tappade i och med kvällens förlust sin slutspelsplats och ligger nu en poäng efter Söderhamns UIF som innehar den åtråvärda fjärdeplatsen.

Falkenbergs BTK – Söderhamns UIF, 1-4
En väldigt viktig match för bortalaget Söderhamns UIF i jakten på slutspel som man inte missat på över 20 säsonger. Gästerna visade vägen direkt när både Yan Minghui och Viktor Brodd vann sina respektive matcher med 3-0 i set. Matchens holmgång gick mellan Padasak Taniviriyavechakul och Anders Eriksson där SUIF:aren Eriksson i skiljeset var numret för stor och tog hem matchen med 3-2. Den gamle veteranen An Shu slog oväntat Brodd och reducerade till 1-3 men föga hjälpte det då Eriksson på bordet bredvid enkelt avfärdade Bruno Nettarp. Söderhamn tog tack vare vinsten klivet upp på plats fyra och har därmed en halv fot i semifinalen. För Falkenbergs del tar säsongen slut om lite drygt två veckor.

Nästa omgång (13)
11/2: Söderhamns UIF – Halmstad BTK
11/2: Eslövs AI BTK – BTK Kävlinge
14/2: Falkenbergs BTK – Spårvägens BTK
19/2: Ängby SK – BTK Rekord

Tabell och statistik.

Foto: Jens Oredsson