Välj en sida

Söderhamns UIF har inlett serien med tre (3) poäng på tre matcher och vi fick chansen att tala med deras lagledare Fredrik Lundquist. Fredrik som själv slutat att spela nu efter att ha spelat vidare -lite under radarn- i Tyskland under många år är nu lagledare från säsongsstart, något han tog över efter att Peter Blomquist blev förbundskapten i början av 2017. Fredrik flyttade från Gävle till Söderhamn i samband med att han började på gymnasiet i slutet av 1980-talet och har sedan mer eller mindre blivit kvar där som spelare först men sedan några år tillbaka även som tränare och ledare. Som heltidsarbetande och med småbarn så kommer Fredrik på vissa bortamatcher få stöd av andra tränare i föreningen att coacha A-laget. Här följer lite av hans tankar om årets SUIF och kvällens match mellan SUIF och Rekord.

Om inledningen på serien
– Efter två matcher kändes det bra, oavgjort mot Eslöv och seger på Kävlinge. Men sen kom förlusten mot Ängby/Spårvägen i tredje omgången och den svider lite. Där hade vi chansen att skapa oss lite arbetsro men med en förlust blir det lite oroligt. Matchen mot Spårvägen var en stor besvikelse måste jag ärligt säga, det var för dåligt av oss att förlora den.

Nu har vi lite press på oss att skrapa ihop poäng i de nästkommande matcherna istället. Till exempel är kvällens motståndare (BTK Rekord) tuffare än förra veckans motståndare (Ängby/Spårvägen Elit).

Årets lag i SUIF
– Det är klart att vi saknar Hampus Nordberg i laget även om vi visste att han haft tankarna på att spela utomlands under en längre tid. Han är kvar i träningsgruppen och vi har tagit in en ersättare (Yan Minghui) för honom i laget vilket gör att träningsgruppen är starkare, det är inte bara negativt alltså. Men det är klart att han är saknad i laget som spelare och person.

Simon (Berglund) kommer mer och mer och han ser rappare ut hela tiden, han rör på sig bättre och jag tror att han kommer växa under säsongen. Viktor Brodd har också mer att ge trots att han redan nu är en toppspelare i ligan.

Yan Minghui
– Han håller hög klass spelmässigt och jag tror mycket på honom trots förlusterna i serien hittills. För två säsonger sedan vann han ungefär 70 procent av matcherna i i den franska andraligan som höll hög klass då. Vi har tagit in honom på rekommendation av Wang Fei (föredetta världsspelare och spelare i SUIF) som har bra koll på den svenska ligan och på Yan. Jag har höga förväntningar på honom.

Kvällens match mot Rekord
– Förhoppningsvis kan förlusten mot ”Spåret” fungera som tändvätska och leda till något gott. Jag hoppas att grabbarna kommer ut ikväll och ger järnet och att vi kan ge Rekord en riktigt bra match. Det ska bli väldigt kul ikväll och jag tycker det är vädligt roligt att få vara så involverad i A-laget som jag nu är, avslutar Fredrik Lundquist vårt samtal.

Statistik
BTK Rekord har vunnit de fem senaste mötena med SUIF. Förra säsongen slog Rekord ut SUIF i semifinalerna av SM-slutspelet med 2-0 i matcher.

Senast SUIF vann mot Rekord var 15 oktober 2015

Viktor Brodd-Simon Arvidsson 4-3 i möten i Pingisligan
Viktor Brodd-Michal Obeslo 2-2 i möten i Pingisligan
Anthony Tran-Simon Arvidsson 0-6 i möten i Pingisligan
Anthony Tran-Michal Obeslo 0-1 i möten i Pingisligan
Simon Berglund-Simon Arvidsson 1-1 i möten i Pingisligan
Simon Berglund-Michal Obeslo 0-2 i möten i Pingisligan

Tabell och matchresultat