Välj en sida

Ikväll är det dags för den fjärde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA. Uppe i Norrland är det ett toppmöte som väntar då Eslövs AI BTK åker till Hälsingland för att möta Söderhamns UIF, i Halland blir det derby då Falkenbergs BTK tar emot Halmstad och i Skåne blir det dels ett bottenmöte när BTK Kävlinge gästas av Spårvägens BTK och dels ett botten-mot-mitten-möte när BTK Rekord tar sig an fjärdeplacerade Munkedals BTK.

BTK Rekord – Munkedals BTK
Inför dagens omgång kommer vi att fokusera lite extra på mötet mellan BTK Rekord, som spelat 36 säsonger i högstaligan, och Munkedals BTK som gör sin första. Hemmalaget Rekord från Helsingborg har under sina 36 säsonger spelat 560 lagmatcher, 187 av dessa har man vunnit, 86 har slutat oavgjorda och 287 har man förlorat. Munkedals facit så långt är en vunnen, en vunnen efter sudden och en förlorad efter sudden – alltså ingen nollpoängare hittills.

Kvoterna såhär långt
BTK Rekord
Johan Barius, 0-1
Jakob Peterson, 0-1
Pontus Rööse, 0-2
Michal Obeslo, 1-4
Liang Qiu, 0-4

Munkedals BTK (suddenmatcher inom parentes)
Wang-Wei Peng, 6-0 (3-1)
Hampus Söderlund 4-2 (1-3)
Carl Ahlander Johansson, 0-2
Jimmy Ojakangas, 0-3

Eftersom Munkedal är nykomlingar har lagen aldrig mötts i Pingisligan tidigare, dock finns det lite inbördes statisk spelarna emellan samt statistik från Superettan säsongen 2012/2013. Vid båda möten den säsongen vann BTK Rekord, första med 6-1 och andra med 6-3.

Johan Barius – Carl Ahlander Johansson, 1-1
Johan Barius – Jimmy Ojakangas, 0-1
Michal Obeslo – Wang-Wei Peng, 1-0
Michal Obeslo – Hampus Söderlund, 0-1

Rekord har fått en tung start på säsongen men trots det är läget hoppfullt inför kvällens match.

– Läget i laget är som vanligt skulle jag säga, vissa har varit hemma och tränat vissa har varit utomlands och spelat i andra serier, säger BTK Rekords tränare Arvid Sunesson om kvällens match och menar att laget hittills endast mött topplagen vilket kan vara en förklaring till den tunga starten:
– Jag hoppas att den tunga starten delvis beror på spelschemat och hoppas att vi får med oss ett par jämna matcher och kan bygga vidare på det. Är vi inte bättre så förlorar vi annars helt enkelt. Ikväll får vi försöka ta säsongens första poäng!

I Munkedal gör man ingen hemlighet av vilka som kommer spela kvällens match.

– Alla är friska och krya och ikväll ställer vi upp med Wang-Wei Peng, Carl Ahlander Johansson, Hampus Söderlund och Erik Åhman. Jimmy Ojakangas bor i Oslo så tanken är att han framförallt ska spela våra hemmamatcher för att slippa resa så långt, säger Benny Johansson lagledare i Munkedal om kvällens match.
– Vi har fått en bra start på säsongen och kanske till och med lite bättre än vad vi hade räknat med. Vi var dessutom bara två bollar ifrån att vinna med 4-1 mot Kävlinge men tyvärr studsade inte bollen vår väg på slutet så vi fick nöjda oss med en pinne där, säger Benny och passar på att hylla hemmapubliken:
– Vi hade över 350 personer i publiken på premiären och matchen efter var det cirka 200. Det är ibland folk som rest hur långt som helst och som jag aldrig sett tidigare som kommit till våra matcher, det är riktigt roligt. För att vi ska fortsätta ligga bra till kommer vi under juluppehållet förstärka vårt lag ytterligare. Det är också lite osäkert hur många matcher Wang kommer kunna spela för oss, säger Benny Johansson avslutningsvis.

Omgång 4, matchstart 18.30
Falkenbergs BTK – Halmstad BTK
Söderhamns UIF – Eslövs AI BTK
BTK Rekord – Munkedals BTK
BTK Kävlinge – Spårvägens BTK

Ovan matcher är länkade till respektive sändning på Pingiskanalen

Liverapportering från samtliga matcher

Foto: BTK Rekord