Välj en sida

Åttonde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA blev en jämn historia där två av fyra matcher fick avgöras i ”sudden death”. Eslöv förlorade sin andra raka match och får nu fira jul som serietvåa på samma poäng som fjolårsvinnarna Halmstad BTK men med sämre matchkvot.

Spårvägens BTK – BTK Kävlinge, 4-1
David McBeath var tillbaka i Kävlinge igen efter att ha stått över i några omgångar men föga hjälpte det för Skånelaget som fick bege sig söderut tomhänta. Ensam att vinna match i Kävlinge var Eric Jouti som besegrade Daniel Schaffer med 3-2 i set. Om det var en tuff dag för Kävlinge var det desto roligare för hemmalaget Spårvägen och framförallt för Simon Berglund och Satoshi Aida som båda tog två matcher vardera.

Falkenbergs BTK – BTK Rekord, 2-4
Rekord inledde starkt och tog kommandot direkt genom att Simon Arvidsson vann över Padasak med 3-1 och Michal Obeslo besegrade Pingisligadebutanten Magnus Pohjolainen med samma siffror. Efter detta var det dags för gamle och formstarke An Shu som återigen vann över Rekords tysk Liang Qiu, denna gång med 3-0. Padasak kvitterade lagmatchen till 2-2 genom att slå Obeslo med 3-1 ,em efter detta tog det roliga slut för hemmalaget då Rekord var starkast på slutet och tog två imponerande 3-0-vinster.

Eslövs AI BTK – Halmstad BTK, 4-6
Kvällens längsta och jämnaste match spelades mellan seriens etta och tvåa och det fick gå ända till näst sista ”sudden-omgången” innan en vinnare kunde utses. Eslöv inledde superstarkt med att ta tre raka vinster och sätta ordentlig press på bortalaget. Få hade nog kunnat tro att Halmstad skulle kunna resa sig men hallänningarna ville annorlunda. Efter en mäktig upphämtning stod det helt plötsligt 3-3 och ”sudden-death” skulle avgöra vem som skulle ta hem extrapoängen. I den första omgången delade lagen på poängen men i andra tog Halmstad hem båda genom att Li Yijie slog Truls Möregårdh med 1-0 och Fabian Åkerström Ioannis Sgoropoulos med samma siffror. En mäktig upphämtning och vändning av Halmstad som får fira jul och nyår som serieledare. Noterbart är även att Truls Möregårdh förlorade säsongens första match då han besegrades av redan nämnde Li med 3-1 i set.

Söderhamns UIF – Ängby SK, 5-3
Uppe i norr startade matchen med att Viktor Brodd tog en klar seger över Sebastian Loss innan bortalaget Ängby tog över kommandot och vann två raka matcher. Först besegrade André Da Silva Per Sandström med 3-1 och därefter var det Gustaf Ericsons tur att vinna med samma siffror över Anthony Tran. Historien upprepade sig, dock på andra hållet då det nu var Söderhamns tur att vinna två matcher. I stället för Per Sandström klev Anton Hjort in i hagen och gjorde sin debut i Pingisligan på bästa möjliga vis då han vann över Gustaf Ericson med klara 3-0. I den sista ordinarie matchen var det Sebastian Loso som var den starkaste spelaren när han vann över Tran med 3-2. Ställningen var nu 3-3 och även denna match gick till ”sudden-death”. I skiljespelet var det Söderhamn som var starkast och tog hem matchen med sammanlagt 5-3.

Komplett tabell och statistik

Nästa omgång (9), 10/1-2019:
BTK Kävlinge – Söderhamns UIF
BTK Rekord – Spårvägens BTK
Halmstad BTK – Falkenbergs BTK
Ängby SK – Eslövs AI BTK