Välj en sida

Alla hemmalagen kunde i den 10:e omgången av herrarnas Pingisliga by STIGA ta hem tre poäng och full pott. Det var till och med rätt så klara segrar rakt över.

SUIF-Kävlinge 4-1
Vostes inledde bäst för gästerna och gav dem den start de hade önskat men det räckte inte, inte på långa vägar. Casper Strindberg och Shoma Nishihara spelade tillsammans de fyra kommande matcherna och kammade där noll. Casper Strindberg var närmast isin match mot Angel Naranjo Lopez där han tog det första setet men sedan med lite för stor vilja kanske spände sig lite extra inför ”hemmapubliken” i Söderhamn där han är fostrad och tränar. Brodd som vanligt säkerheten själv med två segrar med 3-0.

Eslöv-Spårvägen 4-1
Två lag som haft ett par heta och tuffa duster den senaste tiden men där nu mesta mästarna Eslöv var de klart vassare. Vi bjöds på två segrar från truls Möregårdh och Daniel Kosiba medan eslövs luxemburgare Eric Glod föll med 1-3 mot Harald Andersson vilket var den enda matchen stockholmarna fick med sig denna gång. Styrkebesked från Eslöv även om det kanske finns en lite oro att deras tredjespelare generellt vinner lite för lite om de ska ta tillbaka guldet. Något för skåningarna att lösa inför slutspurten av ligan.

Rekord-Falkenberg 4-0
Rekord gav ingen pardon i detta möte mot seriejumbon Falkenberg och segern var solklar. Helsingborgarna har värvat klokt och bra och hade de spelat med Konstantinopulos och Lebrun i alla matcher så hade de haft en stor chans att klara en slutspelsplats men nu är de i ingenmansland.

Värt att notera från matchen är att Rekords thailändske spelare Metanee Tawan fick ta hem sin första singelmatch i Pingisligan by STIGA i och med sin seger med 3-1 över veteranen An Shu.

Halmstad-Munkedal 4-1
Munkedals snabbe virvelvind Padasak Taniviriyavechakul lyckades besegra hemmalagets Borgar Haug med 3-1 i set. men ligacupsmästarna Halmstad tuggade i övrigt i sig Munkedal bit för bit tills inget var kvar. Starka papper från Halmstad som visat oss många gånger att de är ett LAG man verkligen inte kan räkna bort. Fabian Åkerström håller på att toppa formen och kanske är det SM i Karlskrona han siktar på? Åkerström vann som bekant SM senast det spelades i hans hemmastad Karlskrona år 2013.

Omgång 11
15/02 18:30 Falkenbergs BTK – Halmstad BTK
15/02 18:30 BTK Kävlinge – BTK Rekord
15/02 18:30 Spårvägens BTK – Söderhamns UIF
15/02 18:30 Munkedals BTK – Eslövs AI BTK

Bilden: Fabian Åkerström mot Padasak Taniviriyavechakul Foto: Jens Oredsson