Välj en sida

Söderhamns UIF, Halmstad BTK och Eslövs AI BTK tog samtliga sina andra raka segrar och har redan nu, tillsammans med Munkedals BTK, dragit ifrån övriga lag något. Noterbart är att BTK Rekord ännu inte vunnit en enda singelmatch och ligger därmed också klart sist i tabellen som toppas av Söderhamn.

Falkenbergs BTK – Söderhamns UIF, 0-4
Söderhamn tog sin andra raka 4-0-seger och har inlett säsongen på allra bästa vis. I hemmalaget var Guillermo Martinez närmst att ta en seger när han i den första matchen pressade gästernas Anthony Tran till skiljeset. Tran tog dock hem matchen efter 11-8 i sista set och hans lagkompisar Takuya Jin och Anders Eriksson vann båda sina resterande matcher med 3-1. Söderhamn toppar fortsatt tabellen.

BTK Rekord – Halmstad BTK, 0-4
Hemmalaget BTK Rekord, som senaste veckan arrangerat Para-EM på hemmaplan, hade ännu en tuff kväll, denna gång mot topplaget Halmstad BTK. I den första matchen, som spelades mellan Liang Qiu och Tom Jarvis, var det hemmaspelaren Liang som fick den bästa starten då han tog de två första seten med övertygande siffror. Det tredje setet blev jämnt men tillslut var det Jarvis som tog hem det och gjorde även så i set fyra och fem. Även den fjärde matchen blev en jämn historia och precis som i den första var det Liang som var inblandad i den. Historien upprepade sig och det var Halmstadspelaren, denna gång Fabian Åkerström, som var starkast. Dessförinnan hade Elias Ranefur vunnit sin match med 3-1 och redan nämnde Åkerström med 3-0.

BTK Kävlinge – Eslövs AI BTK, 1-4
Omgångens Skånederby spelades mellan hemmalaget BTK Kävlinge och gästerna från Eslöv. Hemmalagets veteran Magnus Molin inledde starkt genom att vinna de inledande två seten mot Nandor Ecseki men roligare än så blev det inte för Molin som förlorade tre raka set och därmed även matchen. Truls Möregårdh är i fortsatt fin form och vann båda sina matcher med 3-0, först mot Kirill Shvets och sedan mot Magnus Molin. Ensam matchvinnare för hemmalaget blev Yannicke Vostes som besegrade Daniel Kosiba med 3-1. Noterbart är att Eslöv i säsongsinledningen spelat utan både Xu Hui och Satoshi Aida men trots det vunnit sina matcher klart – vem kommer kunna utmana Eslöv om guldet?

Spårvägens BTK – Munkedals BTK, 1-4
Nykomlingarna Munkedals BTK begav sig till huvudstaden för att möta Spårvägens BTK med bland annat hemvändande Harald Andersson i laget. I bagaget hem till Bohuslän, i en förmodad trevlig hemresa, tar laget med sig sin första trepoängare i Pingisligan by STIGA.
Hemmalaget fick dock en kanonstart när Daniel Schaffer besegrade Jimmy Ojakangas med 3-1 och det fortsatte bra för hemmalaget när Harald Andersson i sin match vann första set mot Wang Wei Peng men därefter tog det tvärstopp. Gästerna gjorde rent hus och förlorade inte ett enda set till. Hampus Söderlund x2 och Wang Wei Peng vann båda sina matcher med maximala 3-0.

Samtliga resultat samt tabell hittar ni här.

Nästa omgång av herrarnas Pingisligan by STIGA spelas måndag 14 oktober.

Foto: Munkedals BTK/Lasse Ahlqvist