Välj en sida

Ikväll spelas den sista omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA och det är framförallt en fråga som ska besvaras; vem tar den sista slutspelsplatsen? Blir det Spårvägens BTK eller Söderhamns UIF? För att reda ut hur det ligger till i de båda lagen ställde vi några frågor till respektive lags lagledare.

Anders Svensson, Spårvägens BTK

Hur är läget i laget?
– Alla är friska och tillgängliga. Det har sett bra ut i helgen på bland annat Safirs Internationella. Daniel Schaffer har spelat utomlands så han är inne i matchtempot han med.
Har det varit någon speciell uppladdning inför kvällens match?
– Efter Safirs så har spelarna tränat på här hemma och idag har vi bara tränat lite lätt på förmiddagen. Vi har haft en japansk Bundesligaspelare som sparring de senaste dagarna så jag tycker att vi har gjort vad vi kunnat för att förbereda oss så bra som möjligt.
Hur viktigt är det att gå till slutspel?
– Det var inget högsta mål när säsongen började men efterhand har vi mer och mer insett att vi har en bra möjlighet att ta oss dit. Det är en bonus om man ser till säsongsinledningen där vårt mål var att bli ett etablerat lag som håller sig kvar men nu gör vi allt för att ta chansen.
Vem kommer vinna publikmatchen ikväll?
– Det var tal om att Söderhamn skulle komma med en hel buss men det blir nog bara ett 15-tal supportrar. Vi hoppas givetvis på mycket publik men kanske är många iväg eftersom det är sportlov, dock tror jag att alla som är hemma vill komma. Vi kommer helt klart vinna publikmatchen.

Fredrik Lundquist, Söderhamns UIF

Hur är läget i laget?
– Det känns ganska bra tycker jag. Det är inte många matcher under säsongen som vi har kunnat spela med bästa laget där alla är i ordning men det kan vi ikväll, så det känns bra.
Har det varit någon speciell uppladdning inför kvällens match?
– Nej inget särskilt skulle jag säga. Alla utom Yan var med på Safirs i fredags och överlag spelade alla bra. Viktor (Brodd) har även spelat match i söndags men förutom det har det inte varit något särskilt.
Hur viktigt är det att gå till slutspel?
– Det är klart att det är en viktig match. Vi vill vara med och kriga i slutspelet så det är givetvis viktigt. Det är jättemånga år sedan vi missade slutspel så vi vill behålla den sviten. I år det är svårare då det bara är fyra lag som går till slutspelet så om vi når dit vill vi också överraska och ta oss vidare till final.
Vem kommer vinna publikmatchen ikväll?
– Det blir nog tyvärr inte så många som kommer från Söderhamn som vi kanske trodde från början. Spårvägen är favoriter i publikmatchen men i lagmatchen är vi favoriter, även om vi tror det kommer bli tight och jämnt – vi tror på oss själva.

Matcherna i kvällens omgång startar 18.30 och går som alltid att följa via Pingiskanalen och liveuppdatering.

Övriga matcher i omgång 14
Halmstad BTK – Ängby SK
BTK Rekord – Eslövs AI BTK
BTK Kävlinge – Falkenbergs BTK

Foto: Jens Oredsson