Välj en sida


Simon Arvidsson i landslagströjan från SOC 2016

Simon Arvidsson som förra säsongen i Pingisligan ledde sitt BTK Rekord till först serieseger och sedan SM-final där man föll mot Eslöv efter 1-2 i matcher är nästa intervjuobjekt för pingisligan.se
Simon hade den fina matchskillnaden på 20-7 i grundserien och 7-4 i slutspelet. I år började han med att ta hem båda sina singlar mot göteborgslaget BTK Warta.

Är Simon och Rekord nöjda med en pinne mot Warta
– Nja, vi hade hoppats på två poäng, men vi samtidigt är första matchen alltid lurig så med tanke på hur matchen utvecklades var det bra att vi tog en poäng. För egen del kändes det bra! Förutom några få dippar höll jag en stabil och rätt så hög nivå under hela matchen, så det kändes skönt berättar han.

Vad har Rekord för målsättning i år
– Vi har inte något uttalat mål för säsongen i laget, men efter att ha tagit steg närmare Eslöv för varje säsong hoppas jag att vi fortsätter den trenden, säger Simon.

Hur ser laget i Rekord ut
– Det är lite annorlunda den här säsongen då vi inte har någon uttalad fyra, så det kommer att vara lite större konkurrens i laget. Rent rankingmässigt var Mehdi (Bouloussa) bättre men både Ioannis (Sgouropoulos) och Malte (Möregårdh) har väldigt hög kapacitet, berättar Simon.

Hur gick det med den nya regeln med flera bollar i spel
– Det var betydligt svårare än jag trott, i början var det komiskt när både jag och Månsson (Magnus) hämtade bollar när vi inte behövde Men efter första set gick det bra, och jag tycker det är en bra förändring.

Simon 176:a i världen om sin kommande säsong
– Jag hoppas på att kunna hålla samma höga nivå i ligan som förra säsongen, och internationellt vill jag närma mig topp-100 i världen.

Tack för pratstunden med Simon Arvidsson och stort lycka till denna säsong