Välj en sida

I Pingisligan by STIGA för herrar så spelades idag den näst sista omgången av grundserien. Eslöv redan klara serievinnare men där det är betydligt jämnare om den sista slutspelsplatsen mellan Munkedal och Falkenberg, där det skiljer två poäng lagen mellan. I botten av tabellen har vi tre lag inblande och två av dem möter varandra, Rekord och Kävlinge samtidigt som det tredje, Spårvägen, gästas av Söderhamn. En spännande omgång!

Rekord-Kävlinge 5-3 (efter suddenmatcher)
I kampen om poäng kring nedflyttningsplatsen blev det precis som jämnt som man kunde tro på förhand. Detta trots att Kävlinge kom till spel med en spelare från klart lägre divisionstillhörighet.

Hemmalagets Yannick Vostes lyckades i sin inledande match mot Michal Obeslo från Rekord vända underläge med 0-2 och 4-8 till seger i skilje, snacka om att komma undan med andan i halsen. Magnus Molin kunde för hemmalaget vinna båda sina matcher och då Vostes föll på gästernas Qiu Liang så var matchen oavgjord, 3-3, och med stundande suddendeathmatcher. I dessa spännande matcher visade sig rekordarna vara starkast och knep direkt båda sina singelmatcher till seger 5-3 och en viktig extrapoäng som gör att man är två poäng före just Kävlinge som huserar längst ned i tabellen på en åttondeplats.

Falkenberg-Eslöv 2-4
Anförda av formstarka Satoishi Aida och Truls Möregårdh är Eslöv snudd på ostoppbara, även så denna kväll. Finländaren Alex Naumi fick ge sig i sina matcher för Eslöv men i övrigt kammade Möregårdg och Aida rent. Eslöv har fyra av seriens bästa spelare i sin trupp och bär ett stort favoritskap på sina axlar även om det många gånger inte ser så tungt ut utan snarare lätt. Vilket klasslag de har!

Spårvägen-SUIF 4-2
Hemmalaget i stort behov av att ta poäng och när Daniel Schaffer för värdarna kunde ta ledningen med 1-0 efter 11-2 (!) i skiljeset över Anthony Tran så växte hoppet. Hoppet blev också til verklighet när stockholmarna tog hem rubbet av kommande matcher utom mot söderhamnarnas storstjärna Jin Takuya som vann båda sina matcher. Harald Andersson utan setförlust men med lagkompisarna Sebastian Loso och tidigare nämnde Schaffer som goda partners i denna seger som säkrar kontraktet för nästa år och dessutom faktiskt ger en teoretisk chans till slutspel vid seger i den sista omgången. WOW!

Munkedal-Halmstad 2-4
Munkedal har sin egen fixstjärna i laget Wang-Wei Peng som även idag tog hem sina matcher, 13-0 i matcher har den duktige taiwanesen skrapat ihop denna säsong, Men som vi alla vet krävs det fyra segrar för att ta hem en lagmatch och då behöver Peng hjälp. Denna afton lös hjälpen med sin frånvaro och varken Hampus Söderlund eller Endika Diez kunde få till en seger, närmast var Diaz som ledde över Elias Ranefur med 2-1 i set innan Elias kunde ta hem sin andra seger för kvällen och bli matchvinnare. Halmstad lika goda tvåor i serien som Eslöv är ettor.

SISTA omgången
Mån 09/03 18:30 Eslövs AI BTK – Munkedals BTK
Mån 09/03 18:30 Halmstad BTK – Spårvägens BTK
Mån 09/03 18:30 Söderhamns UIF – BTK Kävlinge
Mån 09/03 18:30 BTK Rekord – Falkenbergs BTK

Missa inte att se denna omgång live i nästa vecka. Klicka här och bli månadssupporter för full access!