Välj en sida

Halmstad-SUIF 4-1
Hemmalaget fick en smakstart när Fabian Åkerström och Elias Ranefur gav dem ledningen med 2-0. Elias seger över Per Sandström satt ganska hårt inne men efter ett ganska kontrollerat skiljeset vann hemmapelaren Elias med 11-7 i skilje. Strax innan dess hade Fabian Åkerström besgerat Anthony Tran med 3-1 i set, en inte helt enkel match för Fabian som brukar spela väldigt jämna matcher med Anthony.

Jin Takuya tar hem SUIF:s första seger i bortamötet mot Halmstad,
Foto: Jens Oredsson

I den sista matchen innan paus fick vi se en inspirerad Tom Jarvis ta ledningen mot SUIF:s japan. Jin Takuya. Ledningen var stannade dock vid 1-0 i set för engelsmannen innan Takuya kunde ta hand om kommandot i matchen och ledningen med 2-1. Engelsmannen gav dock inte tappt påhejad av Fredrik Håkansson och Ulf Carlsson på bänken och vann det fjärde setet. Skiljesetet blev lika jämnt som den övriga matchen, till en inledning. Jarvis startade skiljesetet bäst med ledning 3-1 men ledningen var inte stor nog och Takuya kunde efter vissa problem ta hem setet med 11-8 och således reducera till 1-2 i lagmatchen.

Reducering. Ja, där slutade det. Fabian Åkerström kunde därefter i en jämn match besegra Jun Takuya med 3-1 i set och sedan fick Elias Ranefur återigen vinna i en skiljesetsmatch, denna gång mot Anthony Tran. Halmstad vinner med 4-1 mot SUIF som i och med det tappar serieledningen de hade.

Eslöv-Rekord 4-1
Ett skånederby med hemmalaget som storfavorit trots att man kom till spel utan Truls Möregårdh. Frånvaron av Truls märktes föga då man istället kunde mönstra Satoshi Aida i dennes debutmatch för Eslöv. Aida gav inte Pontus Rööse någonting gratis utan förlorade bara 9 bollar i sin säsongspremiär. Michal Obeslo tog Rekords enda seger då han i skilje besegrade Alex Naumi. Eslöv som väntat numret för stort för Rekord.

Munkedal-Kävlinge 4-6
Hemmalaget som fått en kanonstart på säsongen fortsatte denna lagmatch på inslagen väg, anförare även denna gång Wang-Wei Peng som återigen visade klassen. Taiwanesen Peng dominerar fortsatt även om han denna gång utsattes för vissa prov i sin segermatch mot Vostes där han låg under med 1-2 i set. Med en sådan ”etta” i laget bli Munkedal farliga för alla lag men då de saknar lite kvalitet på tredjespelaren så blir det väldigt jämna matcher, som denna match som slutar 3-3 efter ordinarie sex matcher. I de avslutande ”sudden death” matcherna visade sig Peng var mänsklig och föll mot Kävlinges Kirill Shvets i och då Vostes var omutlig tog Kävlinge bonuspoängen med sig hem till Skåne.

Spårvägen-Falkenberg 0-4
Bortalaget Falkenberg var starkast när de gällde och med två segrar i skiljeset kunde man ta hem matchen med ganska klara siffror. Harald Anderssons ledning i den första matchen mot An Shu hade vehövt gå stockholmarnas väg om de skulle ha haft en chans, nu 0-4.

Nästa omgång, 22 oktober
Falkenberg-Halmstad
SUIF-Eslöv
Rekord-Munkedal
Kävlinge-Spårvägen

Tabell och all matchstatistik