Välj en sida

Nionde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA blev en omgång med både utklassningar och nervkittlande spänning. Snabbast gick det för Eslöv som vann över Ängby med 4-0 och Halmstad som vann med samma siffror fast mot Falkenberg. Rekord såg ut att göra som topplagen men Spårvägen ville annorlunda och i stället blev det 4-2 till hemmalaget från Helsingborg. Den jämnaste matchen spelades mellan Kävlinge och Söderhamn. Lagen följdes åt till den sista och avgörande ”sudden-death”-matchen där Söderhamn var starkare och knep extrapoängen med hem till Hälsingland.

BTK Kävlinge – Söderhamns UIF, 5-6
Veteranen Magnus Molin inledde starkt för hemmalaget när han i skiljeset besegrade Anders Eriksson i en svängig match. Söderhamn studsade snabbt tillbaka och utjämnade genom Viktor Brodd som slog Kävlinges stjärna Eric Jouti innan det återigen var dags för hemmalaget att ta ledningen, denna gång var det Yannicke Vostes som knäppte till Anthony Tran i tre raka set. Efter pausen var det ett bestämt Söderhamn som klev ut i hagarna och både Viktor Brodd och Anthony Tran vann sina matcher med 3-1. Kävlinges stora matchvinnare Vostes ville dock annorlunda och tog ännu en 3-0-vinst, nu mot Anders Eriksson. I ”sudden” delade lagen på poängen fram till den sista omgången där Viktor Brodd tillslut kunde få hål på dittills hundraprocentige Vostes och i stället var det Brodd som fick resa hem med epitetet ”Mr. Hundraprocent”. 11-9 slutade matchens sista set vilket innebar två poäng till bortalaget Söderhamn och en poäng till skåningarna från Kävlinge som nu har sju poäng upp till den sista slutspelsplatsen.

BTK Rekord – Spårvägens BTK, 4-2
Ett inspirerat och taggat Rekord sprang ut i hagarna och ingenstans syntes några spår av julmaten. Av bara farten stod det 3-0 till hemmalaget efter att Liang Qiu, Simon Arvidsson och Michal Obeslo slagit sina motståndare med 3-0. Stora siffror kan tyckas med Daniel Schaffer hade exempelvis 10-7 i första set och 10-8 i andra men Simon Arvidsson var kyligare i slutet av seten och vred sig ur ungrarens grepp. Efter paus mörknade det för hemmalaget och Spårvägen tog två vinster och helt plötsligt stod det 3-2 och inte 4-0 som de flesta i publiken trodde. Den sista matchen inleddes bäst av tjecken Obeslo innan unge Martin Friis hittade in matchen med många fina dueller långt bak i hagen. Gammal var tillslut äldst och Michal och Rekord fick fira tre poäng och även att man nu ligger trea i tabellen. Spårvägen saknade sin japan Aida som är hemma i Japan och spelar japanska mästerskapen och om stockholmarna på allvar vill slåss om den sista slutspelsplatsen behövs nog japanen i laget.

Halmstad BTK – Falkenbergs BTK, 4-0
Crash, Boom, Bang är en bekant låttitel för de flesta Halmstadsbor och nu även för Halmstad BTK som fullkomligt mosade hallandskompisarna från Falkenberg. På förhand hade mötet mellan rivalerna målats upp som ett hett och ovisst Hallandsderby men efter att Elias Ranefur vänt An Shus 2-0-ledning blev det aldrig riktigt spännande. Den andra matchen spelade kinesen Li Yijie hem med 3-1 mot gästernas thailändare Padasak Taniviriyavechakul innan Tom Jarvis och Ranefur kunde fastställa slutresultatet efter två 3-0-vinster med klara setsiffror. Halmstad ligger fortsatt i topp och Falkenberg kvar på sjundeplats.

Ängby SK – Eslövs AI BTK, 0-4
Om det var Crash, Boom, Bang i Halmstad så var det samma melodi i Stockholm där Eslöv mötte ett skade- och sjukdomsdrabbat hemmalag. Robert Svensson inledde med att slå Oskar Danielsson med 3-1. Danielsson vann lite överraskande första set med 11-5 innan brandmannen från Eslöv fick fart på slagsalvorna, 11-2, 11-2, 11-2 i slutade övriga set i Svenssons favör. Andra matchen spelades mellan defensivspelaren Gustaf Ericson och mannen på allas läppar, Truls Möregårdh. Truls inledde starkt med 11-3 innan Ericson hittade rätt med underskruven och tog hem nästkommande set. Truls ville dock inte tappa mer än så och spelade hem resterande set med 11-8 och 16-14. Hemmalaget kastade in Jacob Dillström i tredje matchen och greken Ioannis Sgoropoulos hade inga större problem med debutanten och vann med klara 3-0. Efter pausen klev Möregårdh och Sgoropoulos ut i hagarna men då Truls vann sin match med 3-1 behövde den andra matchen inte spelas klart och Eslöv kunde ta tåget hem till Skåne som serietvåa dock på samma poäng som ledarna Halmstad. Ängby ligger kvar i botten och behöver nog ett mirakel för att inte ramla ur serien.

Tabell och statistik hittar ni här. 

Foto: Jens Oredsson