Välj en sida

I den andra omgången av herrarnas Pingisliga by STIGA fick vi se alla fyra matcherna gå distansen ut, tre av fyra lagmatcher stod 3-3 efter ordinarie spelade matcher och fick spela en avgörande dubbelmatch i bäst av tre set.

Falkenberg-Söderhamn 3-4
För hemmalaget kunde veteranen An Shu med över 560 singelmatcher i den svenska högstaligan lyckades vinna båda sina matcher över de många år yngre Jonatan McDonals och Anton Hjort som inte ens med sin ålder sammanslagen (41år) når upp till An Shus nära 46 år.

Gästerna Viktor Brodd ville inte vara sämre utan tog hem sina två singelmatcher han med även om han var illa ute mot Falkenbergs grekiska nyförvärv Riniotis där Brodd låg under med 0-2 i set innan vändningen kom för suifaren. Tuffare i lagmatchen gick det för hemmalagets Charlie Widing och gästande Jonatan McDonald där båda spelarna kammade noll och sedan inte heller fick spela den avgörande dubbelmatchen.

Dubbelmatchen blev hård och jämn men där SUIF denna gång var det starkare paret och vann matchen i bäst av tre set efter dubbla 11-8. Viktor Brodd med stora framgångar nationellt som dubbelspelare visade hur viktig han är och kommer vara för detta unga SUIF så länge de inte har sina japanska spelare i laget.

Vi hade inte förväntat oss något annat än en stenhård match och det böev det verkligen, säger SUIF:s lagledare Fredrik Lundquist om segern på bortabord. ”Virre” (Viktor Brodd) gör stark vändning mot greken Riniotis där han efter två set ändrar på spelet och vänder på matchen, väldigt bra gjort av honom och helt avgörande för lagmatchen också, fortsätter Lundquist.

Anton gör en bra match mot An Shu som han förlorar jämnt men sedan vinner han klart mot Widing och tillsammans med ”Virre” så spelar han en väldigt bra dubbelmatch redan från första poängen. Bra insats av honom, Jonatan (McDonald) får en tuff förstamatch mot Riniotis men spelar sedan upp sig mot An Shu och är nära att få till ett skilje vilket jag gärna hade fått se då Jonatan kändes som om han var lite på gång då men det finns positiva saker att ta med sig från den matchen helt klart, säger Lundquist innan vi avslutar samtalet och han får koncentrera sig på bilkörningen på cirka 75 mil till Söderhamn som säkert är lättare med en vinst än vid en förlust.

Spårvägen-Eslöv 4-2
Eslöv satte plattan i mattan och gasade ifrån till en ledning med 0-2 efter sex raka setvinster innan hemmalaget vaknade till liv, Men som de vaknade till liv!

Firma Friis, Tran och Andersson tog över helt och plockade hem tre raka segrar och skaffade sig således ledningen med 3-2 då Friis fick kliva in i hagen för andra gången denna kväll och nu möta Daniel Kosiba. Samma Kosiba som inlett lagmatchen genom att köra över Anthony Tran. Friis hade vunnit en holmgång mot finska Alex Naumi inför denna match. Vi fick nu också se prov på att Friis tagit ett par steg pingismässigt och som han stundtals spelade mot ungraren Kosiba. 3-2 för Friis och solklar matchvinnare för Spårvägen som överraskande besegrar storfavoriten Eslöv med 4-2 i lagmatchen.

Värt att notera är att Tran efter den inledande förlusten revanscherade sig kraftigt genom att besegra Truls Möregårdh med 3-0 i set, två av seten efter golden point.

Munkedal-Lyckeby 4-3
Lyckeby stretade på och slet men med minsta marginal fick de se hemmalaget gå segrande ur striden. Munkedals Endika tog hem två singelsegrar och dubbelmatchen i par med Alex Franzén vilket förärar honom med titeln matchhjälte. Khaled Assar gjorde vad han kunde för gästerna med två stycken 3-0 segrar räckte inte till mer än en poäng för blekingarna.

Calle Ahlander för hemmalaget hade det rejält tufft denna gång och även om gästerna Anton Andersson spelade jämnare matcher så kammade även han noll denna gång.

Kävlinge-Halmstad 3-4
Vostes för Kävlinge inledde  med att besegra Simon Arvidsson med 3-1 i set vilket han sedan följde upp med 3-1 även mot Borgar Haug. För gästerna hade ovan nämnda Simon Arvidsson en tuff kväll med två raka förluster vilket inte tillhör vanligheterna för den vänsterhänta 30-åringen från Värmland. Men Simon fick trots förlusterna i singel till trots skratta sist i och med sin seger i dubbel tillsammans med Elias Ranefur. Ranefur som med två singelsegrar och dubbelsegern var tungan på vågen denna afton i Skåne. Seger för Halmstad med 3-4.

Värt att notera är att Wille Kindblad för hemmalaget inlett säsongen med tre segrar på fyra matcher.

Tredje omgången 20 oktober klockan 18.30
SUIF-Eslöv
Lyckeby Falkenberg
Munkedal-Lyckeby
Kävlinge-Halmstad

Alla matcherna sänds på Solidsport och för 49kr/mån får du access till alla dessa samt även Pingisligan damer. Du kan genom att bli månadsprenumerant välja att stötta just ditt lag och då går 50% av pengarna till just ”din” förening.

Foto: Jens Oredsson