Välj en sida

På tisdagskvällen inleddes 12:e omgången av Pingisligan, en omgång som är spridd över en vecka och avslutas nästa tisdag. Ikväll var det Hallandsderby mellan Falkenbergs BTK vs Halmstad BTK och hemmalaget tog en mycket viktig seger med 4-1 på hemmabord. Ikväll måndag fortsatte omgången med 2 matcher och igår tisdags blev omgången komplett då BTK Kävlinge tog sig an Ängby/Spårvägen Elit BTK på hemmabord. Artikeln är sent uppdaterad då undertecknad såg EM kvalet mellan Sverige och Danmark live i Halmstad, hoppas på förståelse för detta.

BTK Kävlinge vs Ängby/Spårvägen Elit BTK 3-3:

Bottenmötet mellan Kävlinge och laget från huvudstaden slutade till sist oavgjort efter stor dramatik. I den inledande omgången gick hemmalaget fram till 2-0 ledning sedan både engelsmannen McBeath och taiwanesen Liao besegrat sina motståndare i skiljeset. McBeath besegrade Schaffer med 11-7 i skilje och Liao vände 1-2 i set till seger 11-6 i femte mot Zhao Tianming, vilket innebar hemmaledning 2-0 i lagmatchen. I den tredje matchen möttes Magnus Molin och Satoshi Aida, en match som innehöll det mesta och framförallt var det hemmalaget som var ytterst nära en 3-0 ledning i lagmatchen. ”Molle” gick fram till 2-0 i set innan Aida kvitterade till 2-2 och tvingade fram ytterligare ett skiljeset i lagmatchen. Hemmaspelaren gick fram till 10-7 i skilje innan Aida kvitterat till 10-10, därefter skaffade sig ”Molle” ytterligare en matchboll, 11-10, men där tog det roliga slut för Kävlinge´s Molin. Tre raka bollar innebar seger med 13-11 för japanen och det var reducerat till 2-1 i bottenmötet. Efter pausen kvitterade Tianming till 2-2 efter att ha vänt 1-2 i set till seger 11-8 i, ytterligare ett, skiljeset för kvällen. Aida gav sedan gästerna ledningen för första gången denna kväll, genom att ta en mycket imponerande seger mot hemmalagets ankare, Liao, 3-1 i set och klara siffror till japanens fördel. I sista matchen, givetvis en femsetare, kvitterade sedan Molin till 3-3 i lagmatchen och räddade en pinne till sitt lag. Hemmaspelaren besegrade Schaffer med 11-8 i skilje, sedan han lett matchen med 2-0 i set. Detta var säkerligen en jätteskön seger för Magnus Molin sedan han tappat 4 matchbollar i sin första match, vilket sett till resultaten efter, hade inneburit en enormt viktig seger för Kävlinge. Nu blev det som Ni vet oavgjort och de båda kombatanterna har 7 pinnar varedra med 2 omgångar kvar att spela. De båda lagen har tuffa motståndare kvar att möta och det kommer att bli en strid in på mållinjen för att undvika jumboplatsen.

McBeath vs Schaffer 3-2 (5-11, 11-9, 11-7, 4-11, 11-7)
Liao Chen Ting vs Zhao Tianming 3-2 (11-1, 7-11, 10-12, 11-6, 11-6)
Molin vs Aida 2-3 (11-6, 11-9, 9-11, 7-11, 11-13)
McBeath vs Zhao Tianming 2-3 (9-11, 11-6, 11-9, 4-11, 8-11)
Liao Chen Ting vs Aida 1-3 (4-11, 5-11, 11-6, 7-11)
Molin vs Schaffer 3-2 (11-7, 11-6, 8-11, 8-11, 11-8)

Söderhamns UIF vs BTK Warta 3-3:

Toppmötet, tvåan mot trean slutade som sig bör kanske, 3-3. Dock ledde hemmalaget med 3-1 inför de två avslutande matcherna men göteborgarna visade moral då de vann båda dessa matcher och därmed slutade matchen 3-3. I hemmalaget var det som vanligt Viktor Brodd som visade vägen för sitt lag då han vann sina båda matcher. Först besegrade Brodd gästernas veteran Magnus Månsson med 3-1 i set och sedan avfärdade han Söderlund med 3-0 i set efter ett jämnt andra set där Brodd räddade två setbollar. Tredje segern för SUIF togs av Chen Qian som vände 0-1 i set till seger 3-1 mot Söderlund. I Warta var det det gamla gardet som imponerade då Chang Hong och Månsson tog lagets tre segrar. Evigt unge Jiang Chang Hong hade en lyckad kväll då han vann över både Simon Berglund, 3-1, och sedan kineskompisen Chen Qian, 3-0. Veteranen Månsson såg sedan till att hemresan mot Göteborg blev lite lättare då han kvitterade till 3-3 i lagmatchen genom att besegra Simon Berglund med 3-1 i set. Båda lagen har 14 poäng inför de två sista matcherna och båda lagen har samma motstånd kvar i kampen om andraplatsen bakom suveräna Eslöv.

Viktor Brodd efter matchen: Jag är besviken att vi inte vann matchen då vi vann båda matcherna mot Hampus Söderlund, som på förhand var de svåraste matcherna. Dock visade det sig att både Chang Hong och Månsson är i strålande form. Chang Hong hade enligt rykten mycket bra koll på Chen Qian och förra matchen mellan mig och Månsson var det oerhört tufft vilket Månsson visade även idag då han var omutlig mot Berglund för oavgjort resultat idag. Vi får kämpa vidare och hoppas att vi kan behålla vår andraplats i tabellen efter de två sista omgångarna! Även Brodd fick frågan om tips om kommande SM helg: Jag tror att Jon Persson vinner svarade Brodd efter en stunds betänklighet. Efter ett tag fick vi även tag i Fredrik Lundqvist och han sa såhär på frågan om vem som vinner HS på SM i helgen: ooooeehhhh…..Jon Persson!

Gästernas Magnus Månsson, som var betydligt nöjdare än Brodd sa såhär: Jag är jättenöjd med en pinne idag! Det var tänkt att Vostes skulle spela idag, men hans flyg blev inställt. Chang Hong var grym idag, framförallt i matchen mot deras kines. Han har dock visat fin form det senaste så det var ungen jätteskräll för oss att han tog två. Själv är jag nöjd med att rädda en pinne genom min seger mot Berlund, som jag torskade mot sist. Mot Brodd var jag bra med och satte några patenterade backhands innan han tyvärr ändrade sin taktik i mitten på tredje set, Tyvärr lyckades inte Hampus idag, men han är en fighter och kommer alltid igen!! Vi har ett hyfsat läge inför de två avsltande omgångarna att sluta tvåa i tabellen och vi skall göra allt vi kan för att sluta tvåa i grundserien. I bilen hem till Göteborg fick vi följande tips på slutsegraren i SM´s Herrsingel: Chang Hong tror på Anton Källberg, Magnus Månsson tror på Jon Persson och Hampus Söderlund tror på……. Chang Hong!

 

Brodd vs Månsson 3-1 (11-6, 8-11, 11-6, 11-5)
Chen Qian vs Söderlund 3-1 (8-11, 11-7, 11-9, 11-5)
Berglund vs Chang Hong 1-3 (9-11, 11-8, 9-11, 9-11)
Brodd vs Söderlund 3-0 (11-3, 15-13, 11-8)
Chen Qiang vs Chang Hong 0-3 (3-11, 9-11, 3-11)
Berglund vs Månsson 1-3 (7-11, 11-7, 8-11, 6-11)

Eslöv AI BTK vs BTK Rekord 4-2:

Brödrafighter än inte speciellt vanliga i Pingisligan. Mattias och Peter Andersson smt Mattias och Mårten Stenberg är några och för första gången möttes Malte och Truls Möregårdh.

Seriesuveränen Eslöv, för kvällen utan både Xu Hui och Robban Svensson, besegrade ganska enkelt fjolårs finalisterna Rekord från Helsingborg med 4-2. Både Kosiba och Truls Möregårdh tog två segrar, ungraren Kosiba gjorde 2 gånger 3-0 mot i tur och ordning Malte Möregårdh och Simon Arvidsson, där segern mot Arvidsson imponerar stort! Unge Truls visar klass i allt han gör just nu, först 3-0 mot tjecken Obeslo efter ett mycket jämnt första set, men i de efterföljande två var Truls överlägsen. I sin andra match för kvällen besegrade lillebror Truls storebror Malte med 11-7 i skilje sedan hemmaspelaren forcerat till klara 6-0 i skilje. Gästernas segrar togs mot hemmaspelaren Hilding Tetland Persson, en norrman runt 20 år som tränar i Eslövs Akademi. Debuterande norrmannen hade inte mycket att säga till om i sina båda matcher som slutade 0-3 mot Arvidsson och Obeslo. Ett enormt styrkebesked av Eslöv, som trots avsaknade av två ordinarie spelare ändå gör processen ganska kort mot Rekord.

Pidde Andersson sa såhär efter matchen: Jag är väldigt nöjd och det är riktigt bra gjort av grabbarna att slå Rekord med 4-2, sedan Robban tvingats lämna återbud på grund av feber och utan Xu Hui som vilade i försiktighetsåtgärd. Hilding, norrmannen som tränar i vår akademi, fick göra debut men mötte två spelare som helt enkelt var för bra. Kosiba är jag jättenöjd med, han har blivit bättre och bättre det senaste och det är klart man blir glad nr grejor vi tränat på fungerar i matcher! Truls bara ångar på, han ryckte till 6-0 i skilje mot brorsan Malte och därefter kändes det klart. En match mellan dessa två är lite oviss då de känner varandra utan och innantill. I första segermatchen mot Obeslo var det ett oerhört tight första set men när Truls vann det kändes det bra och det blev två ganska enkla setsegrar därefter avslutade en mycket nöjd Andersson. Redaktionen passade på att be förbundskapten Andersson om ett tips inför stundande SM i Helsingborg och frågan löd: Vem blir Svensk Mästare i Herrsingel kommande söndag? #ooooopps… det är mycket jämnt bland en del spelare, men om jag måste svara…….. så säger jag…….hmmmm..Kristian Karlsson.

Tetland Persson vs Arvidsson 0-3 (7-11, 5-11, 1-11).
Truls Möregårdh vs Obeslo 3-0 (14-12, 11-5, 11-7)
Kosiba vs Malte Möregårdh 3-0 (12-10, 11-4, 11-7)
Tetland Persson vs Obeslo 0-3 (8-11, 5-11, 3-11)
Truls Möregårdh vs Malte Möregårdh 3-2 (11-9, 11-13, 11-8, 8-11, 11-7)
Kosiba vs Arvidsson 3-0 (11-8, 11-5, 11-5)

Falkenbergs BTK vs Halmstad BTK 4-1:

Hemmalaget Falkenberg besegrade Halmstad genom en riktig lagseger där samtliga spelare i hemmalaget vann matcher. De inledande två matcherna var mycket jämna och båda avgjordes i skiljeset sedan båda HBTK´s spelare vunnit första setet med klara siffror och gästernas spelare ledde även med 2-1 i set. Dock vände både Alexander Franzén och Padasak Taniviriyavechakul till knappa segrar i skiljeset. Franzén slog överraskande Mattias Karlsson och Padasak besegrade Elias Ranefur vilket innebar hemmalaedning med 2-0. Före pausen såg Guillermo Martinez till att FBTK gick till pausvila med 3-0 sedan han besegrat Anders Eriksson med 3-1 i set. Efter pausen reducerade Ranefur hemmalagets ledning till 3-1 sedan han besegrat Franzén med samma siffror, dock hann knappt gästerna reducera innan Padasak tog sin andra kvällsseger och därmed fastställde hemmasegern till 4-1. Som sagt, en mycket viktig seger för hemmalaget som gjorde att man lämnade jumboplatsen och gick förbi både Kävlinge och Ängby/Spårvägen i tabellen.

Erik Åhman, som var påtagligt nöjd när vi pratade med honom sa såhär om grabbarnas insats. De två första matcherna blev väldigt viktiga för oss då både Alex och Padasak tappade första setet med stor marginal. Sedan vände de båda och vann vilket gjorde att vi fick vind i seglen. Padasak blev matchvinnare med sina två segrar och i andra matchen kändes det som han hade bra koll hela vägen mot Eriksson även om han tappade ett set. Martinez gjorde det mycket bra efter att ha tappat första set med två bollar. I setpausen ändrade vi lite hans hans egna serve samt i hans returspel vilket gav önskad effekt med tre raka setvinster därefter. Alex har gjort det mycket bra två matcher i rad nu, förra omgången tog han två segrar och ikväll tog han en meriterande seger mot Mattias Karlsson. Det är tight i tabellen och vi kan gå till slutspel tack vare två raka segrar nu. Jag hoppas att vi skall ta några poäng till på de två avslutande matcherna och ikväll är jag riktigt glad och nöjd, det var längesedan vi slog HBTK känns det som och att få göra det på hemmabord inför mycket publik och härlig stämning är helt underbart avslutade den mycket sympatiske FBTK coachen.

Franzén vs Karlsson 3-2 (4-11, 11-9, 10-12, 11-9, 11-8)
Taniviriyavechakul vs Ranefur 3-2 (5-11, 11-9, 9-11, 11-9, 13-11)
Martinez vs Eriksson 3-1 (10-12, 12-10, 14-12, 11-8)
Franzén vs Ranefur 1-3 (6-11, 11-5, 2-11, 9-11)
Taniviriyavechakul vs Eriksson 3-1 (11-8, 5-11, 11-5, 11-6)