Välj en sida

Idag tisdag startade åttonde omgången av Pingisligan med två matcher och omgången är spridd över tre dagar vilket innebär en match imorgon onsdag och en match i övermorgon torsdag. Artikeln uppdateras efter att dessa matcher är spelade var för sig. Resultat och kommentarer enligt nedan:

BTK Warta vs Kävlinge BTK 3-3.

Sista matchen i Pingisligans 8:e omgång spelades ikväll mellan topplaget Warta och bottenlaget Kävlinge. Gästande Kävlinge kom till spel med Liao Chen Ting och då är laget svårslagna för alla lag i ligan och det fick hemmalaget känna på idag. Liao tog två segrar, först besegrade han Jiang Chang Hong med 3-1 i set och sedan vann han mot Yannick Vostes med samma siffror. I sista matchen säkrade veteranen Magnus Molin en pinne för sitt Kävlinge då han vände 0-2 i set till seger 3-2 mot Hampus Söderlund efter tre gånger 11-8. Molins seger mot Söderlund får ses som lite överraskande. I hemmalaget Warta tog spelarna varsin seger och det började med att Vostes besegrade Molin med 3-0 i set efter jämna siffror i samtliga set. Söderlund gav sedan sitt lag ledningen före paus med 2-1 i lagmatchen genom att besegra David McBeath i tre raka set, där första var kross med de båda efterföljande seten avgjordes med två bollars marginal. Återvändande Chang Hong bärgade sedan Wartas tredje seger genom att besegra McBeath i en femsetare där seger siffrorna skrevs till 11-7 i skilje för hemmaspelaren efter underläge 1-2 i set. Tyvärr omöjliggjorde ordinarie arbete samtal med respektive ledare denna kväll.

Vostes vs Molin 3-0 (11-8, 11-9, 14-12)
Jiang Chang Hong vs Liao Chen Ting 1-3 (10-12, 11-7, 8-11, 6-11)
Söderlund vs McBeath 3-0 (11-2, 14-12, 13-11)
Vostes vs Liao Chen Ting 1-3 (8-11, 11-6, 3-11,5-11)
Jiang Chang Hong vs McBeath 3-2 (11-9. 6-11, 7-11. 11-6, 11-7)
Söderlund vs Molin 2-3 (11-6, 11-9, 8-11, 8-11, 8-11)

Falkenbergs BTK vs BTK Rekord 3-3.

Hemmalaget Falkenbergs BTK tog en mycket viktig och efterlängtad poäng mot topplaget BTK Rekord. Samtliga spelare i hemmalaget tog varsin vinst och i gästande Rekord var det Simon Arvidsson, som, som vanligt kan man nästan säga, tog två segrar plus att greken Ioannis tog lagets tredje seger vilket till slut innebar 3-3 i matchprotokollet. Alexander Franzén i FBTK besegrade tjecken Obeslo med 11-8 i skilje, Guillermo Martinez besegrade även han Obeslo, överraskande i tre raka och raska set, samt att Padasak tog hemmalagets tredje seger när han vände 0-2 i set mot Ioannis till seger 11-7 i skilje. I gästande Rekord var det som sagt, Simon Arvidsson, som levererade som vanligt med två segrar. Först 3-0 och klara siffror mot Franzén och sedan i sista matchen, och för 3-3 i lagmatchen, vinst med samma siffror 3-0, om än hårdare setsiffror, mot Padasak. Arvidsson imponerar i Pingisligan kan man väl lugnt säga. Helsingborgarnas tredje seger fixade Ioannis när han vann över Martinez med 3-1 i set. Mycket viktig poäng för Falkenbergs BTK, som hittills inte imponerat i årets Pingisligan samt en lite oväntad poängpinne torsk för fjolårsfinalisterna Rekord.

Eric Åhman´s syn på matchen var följande: Jag är väldigt nöjd med en pinne mot ett såpass bra motstånd som BTK Rekord och nu känns det som vi är lite på G efter en oerhört trög säsongsinledning. Martinez visade vägen idag då han enkelt avfärdade Obeslo i tre raka set. Alex Franzén gör det bra som vänder 0-4 i skiljeset till seger 11-8 mot Obeslo och när han fick ordning på sina servereturer visade detta sig bli helt matchavgörande. Padasak vände 0-2 i set till seger 3-2 mot Ioannis vilket var väldigt bra gjort. Min spelare var dock alldeles för stillastående i de båda inledande seten men det var starkt att få igång benen vilket ledde till tre raka setsegrar. Padasak gjorde sedan två mycket bra set mot Simon Arvidsson, men hade hade behövt vinna minst ett av de två inledande seten för att på allvar utmana Arvidsson om segern, nu blev det till slut så att Simon Arvidsson för dagen var lite bättre i det mesta vilket ledde till Arvidsson´s seger och därmed 3-3 i lagmatchen. Jag är som sagt väldigt nöjd med en pinne, det känns som om vi är ordentligt på gång och nu blickar vi framåt för att få in mer poäng på kontot även om omöjliga Eslöv väntar i nästa omgång.

Arvid Sunesson sa såhär när vi fick tag i honom: Jag är ju givetvis inte riktigt nöjd när vi inte vinner matchen, men en poäng borta mot Falkenberg är väl ändå ok då FBTK är betydligt bättre än vad deras tabelläge visar. För oss var det oväntat att Obeslo kammade noll idag då han sett mycket bra ut på träning, men som alla vet, träning och match är två helt olika saker. Min spelare var rejält besviken på sig själv efter lagmatchen och han får ta nya tag och vinna matcher i nästa omgång istället. Simon Arvidsson gör det mycket bra, vilket 6-0 i set på två matcher, bara är ett understatement på. Det är grymt skönt och tryggt att ha Simon i laget vilket allt som oftast innebär två segrar för oss. Ioannis öppnade bra mot Padasak men fick lite oflyt och orkade därefter inte utmana hemmaspelaren på allvar. I sin segermatch mot Martinez var det många och långa dueller där det kändes som om Ioannis var den som orkade mest vilket till slut innebar seger för vår unge grek. Det var en kul match med ganska mycket publik och vi visar att det är svårt att besegra oss vilket det även fortsättningsvis kommer att vara svårt att göra.

Franzén vs Arvidsson 0-3 (6-11, 11-13, 3-11)
Martinez vs Obeslo 3-0 (11-5, 11-8, 11-8)
Taniviriyavechakul vs Sgouropoulos 3-2 (8-11, 11-13, 11-6, 11-3, 11-7)
Franzén vs Obeslo 3-2 (6-11, 11-8, 11-4, 9-11, 11-8)
Martinez vs Sgouropoulos 1-3 (7-11, 14-12, 8-11, 9-11)
Taniviriyavechakul vs Arvidsson 0-3 (9-11, 10-12, 5-11)

Söderhamns UIF vs Ängby/Spårvägen Elit BTK 4-1.

Söderhamn tog en planenlig och klar seger hemma mot Ängby/Spårvägen där Viktor Brodd återigen visade vägen för sitt lag. Genom att besegra Martin Friis med 3-0 och Satoshi Aida med 3-1 har nu Brodd 6 raka singelvinster och 7 segrar på de 8 senaste matcherna i Pingisligan. Debuterande Miguel Angel Vilchez gladde hemmapubliken med en ganska klar seger över Daniel Schaffer med 3-0. Simon Berglund tog hemmalagets fjärde seger då han vann över Schaffer med 3-1 i set. Gästande Ängby/Spårvägens seger togs av japanen Aida som besegrade Berglund med 3-1 i set. Hemmalaget kom till spel utan sin kines, Yan Minghui, och väntar på att pappersexcersisen med sin nya kines ska bli klar vilket skall bli snart enligt hälsingarna själva.

Fredrik Lundqvist sa såhär efter matchen: Riktigt skön start på det nya året och Viktor Brodd känns som det ankare vi vill att han ska vara. Matchen mot japanen Aida var väldigt likt den i Stockholm, Brodd förlorade första set, låg under i andra men vände och vann. Liksom i Stockholm blev det till slut klar seger i fjärde set. Simon Berglund är bra och gör det bra. Han vinner de matcher han ska men jag har förhoppningar att han ska vinna ännu mer längre fram. Berglund har ett mycket bra serve och returspel vilket gör att han har vinstchans mot alla spelare. Debuterande Miguel gör det jättebra och otroligt kul att han får vinna sin premiärmatch avslutade en mycket nöjd Lundqvist.

Brodd vs Friis 3-0 (11-3, 11-9, 11-4)
Berglund vs Aida 1-3 (9-11, 5-11, 11-7, 8-11)
Angel Vilchez vs Schaffer 3-0 (11-8, 11-4, 12-10)
Brodd vs Aida 3-1 (9-11, 11-8, 11-8, 11-3)
Berglund vs Schaffer 3-1 (11-7, 12-10, 8-11, 12-10)

Halmstad BTK vs Eslövs AI BTK 2-4.

Eslöv, utan Xu Hui, lyckades besegra Halmstad på bortaplan med 4-2 sedan veteranen Robert Svensson blivit matchvinnare med 2 segrar. Först besegrade Robban hemmalagets fransman, Diaw, med 3-0 och sedan blev det vinst 3-1 mot Anders Eriksson. Truls Möregårdh besegrade Eriksson med 3-1 i set och Eslöv´s fjärde vinst togs av ungraren Kosiba som i sista matchen fastställde gästernas seger till 4-2 genom att besegra Diaw med 11-7 i skilje. Hemmalagets segrar togs av landslagsmannen Mattias Karlsson som först vände 0-2 i set mot Kosiba till seger 11-8 i skilje och sedan vann Karlsson med 3-0 mot Möregårdh. Starkt av favoriterna Eslöv att besegra, en av de på förhand svåraste utmanarna Halmstad, på bortaplan och dessutom utan suveränen Xu Hui, även om HBTK saknade både Ranefur och Åkerström.

Robert Svensson käkade upp sina motståndare, vann båda sina matcher och även bollen var på väg att gå samma öde till mötes.

Mattias Översjö´s kommentar efter matchen löd såhär: Vi gör en mycket bra lagmatch och Robban blir matchvinnare med sina två segrar. I sin första match mot Diaw får han med sig ett jämnt första set och med bra returspel, som gav han möjligheter att börja jobba med bollen, var det han som styrde spelet i matchen. I matchen mot Eriksson blev det många långa dueller och Svensson var lite tyngre och säkrare i dessa dueller. Truls gjorde en stark vändning mot Anders Eriksson, låg under 0-1 och 7-9, och hade sedan marginalerna med sig i fjärde set. Kosiba avgjorde i sista matchen mot Diaw, trots att han tappade stor ledning i första set vilket till slut innebar 9-11. Sedan spelade han jättebra och via sitt fina returspel, framförallt på halvlånga som han satte och hemmaspelaren missade, blev detta matchavgörande. Mattias Karlsson tog hemmalagets båda segrar och i segermatchen mot Kosiba var det mycket bra spel från båda spelarna med långa och härliga dueller. Till slut hittade dock Karlsson rätta besluten och vände och vann matchen efter att Kosiba lett med 2-0 i set. I matchen mot Möregårdh skapade sig Mattias tillräckligt med tid för att komma på rätt distans och fick bra bollar att jobba med. Det blev lite för lite forehandsspel för Truls men Mattias var lite för bra idag för Truls. Dock en härlig seger för oss vilket är skönt för kommande matcher avslutade Översjö medans beställningen på en Hamburgerrestaurang samtidigt avslutades.

Karlsson vs Kosiba 3-2 (8-11, 7-11, 11-7, 11-5, 11-8)
Eriksson vs Möregårdh 1-3 (11-8, 9-11, 8-11, 10-12)
Diaw vs Svensson 0-3 (11-13, 8-11, 9-11)
Karlsson vs Möregårdh 3-0 (11-7, 11-6, 11-7)
Eriksson vs Svensson 1-3 (8-11, 9-11, 11-8, 8-11)
Diaw vs Kosiba 2-3 (11-9, 7-11, 3-11, 11-7, 7-11)

Mattias Karlsson vann båda sina matcher mot Eslövs AI men det räckte inte till vinst mot regerande mästarna.