Välj en sida

På måndagskvällen blev fjärde omgången av Pingisligan komplett då det spelades tre matcher. Smällkaramellen i kvällens matcher levererade BTK Kävlinges engelsman, David McBeath, genom att besegra Halmstads landslagsman Mattias Karlsson med 3-2 i set, vilket till slut ledde till en skrällseger även för Kävlinge mot Halmstad. Nedan kan Ni läsa om kvällens matcher:

Falkenbergs BTK vs Ängby/Spårvägen Elit BTK 4-1:

Hemmalaget tog årets första seger genom att besegra gästerna från Stockholm med 4-1 och matchvinnare blev Thailändaren, med det inte alltför lätt stavade namnet, Taniviriyavechakul, genom att ta två segrar. Inledningsvis besegrade han Sebastian Loso med 3-1 i set för att sedan vända underläge 0-2 i set till seger 11-8 i skilje mot japanen Satoshi Aida. Aida hade i första omgången besegrat Guillermo Martinez i tre raka set, men detta blev tyvärr, för gästerna, lagets enda seger under kvällen. Övriga hemmasegrar ombesörjde nämnde Martinez och Alexander Franzén för, då de besegrade sin motståndare Daniel Schaffer med 3-0 i set. Viktig seger för FBTK, som gick förbi Ängby/Spårvägen i tabellen,efter en lite trög inledning av säsongen.

Erik Åhman´s känslor efter matchen var dessa: Skönt och välbehövligt med årets första seger, nu är vi med igen och det ger lite arbetsro inför framtiden. 4-1 är helt klart över förväntningarna jag hade innan matchen och även om vi ledde med 2-1 i paus kändes det som om det skulle bli tufft på förhand men det löste ju sig alldeles utmärkt. Padasak var givetvis jättebra och vann först en tight match mot Loso och sedan vände han 0-2, 1-7 mot Aida vilket givetvis är mycket bra gjort. Returspelet i segermatchen mot Aida var nyckeln till Padasak´s framgång. Martinez gör det också bra i sin segermatch mot Schaffer och han visade upp högt tempo i det egna spelet vilket gjorde att han ganska enkelt kunde besegra sin motståndare Schaffer. Alex har spelat bra hela tiden och det var skönt att han fick vinna mot Schaffer, han hade även ledningen mot Loso i sista matchen som dock blev betydelselös. Nu jobbar vi vidare och det är riktigt kul att serien verkar vara mycket jämn vilket innebär intressanta och tuffa matcher hela tiden.

Taniviriyavechakul vs Loso 3-1 (12-10, 11-8, 16-18, 11-7)
Martinez vs Aida 0-3 (8-11, 8-11, 7-11)
Franzén vs Schaffer 3-0 (11-6, 13-11, 11-9)
Taniviriyavechakul vs Aida 3-2 (6-11, 15-17, 11-9, 11-9, 11-8)
Martinez vs Schaffer 3-0 (11-2, 11-7, 11-7)

Söderhamns UIF vs BTK Rekord 2-4:

Rekord vann det förväntade toppmötet på bortaplan mot Söderhamn och som så många gånger förr var det Simon Arvidsson som blev matchvinnare genom sina två segrar, först mot kinesen Yan Minghui och sedan fastställde han även sitt lags seger till 4-2 när han besegrade Viktor Brodd med 3-1 i set. Brodd, som innan paus, besegrat Sgouropoulos med 3-1 i set för reducering till 1-2 i lagmatchen. I pausen gjorde Rekord ett byte, ut med den unge greken och in med unge svensken, Malte Möregårdh, vilket visade sig var ett segerdrag från Rekordledningen. Möregårdh vände 0-2 i set till seger 11-1 i skilje mot Simon Berglund. Fjärde segern för Helsingborgs laget tog Michal Obeslo när han vann över Berglund med 3-1 i set. Söderhamns andra kvällsseger togs av Yan Minghui som besegrade Obeslo, även han med 3-1 i set. Rekord sällar sig till topp 3 i tabellen med 6 p, lika många som Warta och Eslöv, medans Söderhamn står kvar på 3 pinnar vilket övriga lag i tabellen, förutom Halmstad som har 2 p, också har.

En mycket nöjd Arvid Sunesson sammanfattade matchen såhär: Det var gött och bra och det blir lättare att åka/köra hem den långa resan med 2 pinnar i bagaget! Simon Arvidsson fortsätter att leverera, han vinner två matcher som vanligt även om jag kanske inte tycker att han är helt på topp. Vår unge grek hade det lite svårt med det taktiska mot Brodd och han kändes lite ”hängig” efter den förlusten vilket gjorde att jag bestämde mig för att byta in Malte Möregårdh. Mycket starkt och bra gjort av Malte att vända 0-2 i set mot Berglund till seger 11-1 i skilje. Han fick en bra start i skilje samtidigt som han inte gav Berglund några enkla poäng vilket gjorde att det rann iväg till slut och jag är imponerad över Malte´s insats idag. Obeslo fick mer tid på sig i sin segermatch mot Berglund än vad han fick i förlustmatchen mot deras kines vilket föranledde att han var ganska chanslös mot Minghau. Vi fick de matcher före paus som jag ville ha på förhand och vi är givetvis jättenöjda med kvällen. Nu laddar vi för hemmamatch mot Eslöv i nästa omgång vilket kommer att bli en riktigt kul match!

Yan Minghui vs Arvidsson 1-3 (11-7, 7-11, 7-11, 3-11)
Berglund vs Obeslo 1-3 (9-11, 11-5, 3-11, 7-11)
Brodd vs Sgouropoulos 3-1 (11-2, 11-9, 7-11, 11-6)
Yan Minghui vs Obeslo 3-0 (11-6, 13-11, 11-4)
Berglund vs M Möregårdh 2-3 (11-6, 11-7, 10-12, 8-11, 1-11)
Brodd vs Arvidsson 1-3 (7-11, 11-3, 10-12, 6-11)

BTK Kävlinge vs Halmstad BTK 4-1:

Kävlinge imponerade stort då man ganska enkelt besegrade en av guldfavoriterna, Halmstad BTK, på hemmabord. Engelsmannen McBeath stor segerorganisatör med två vinster där inledande segern mot Karlsson med 11-6 i skilje imponerar. McBeath besegrade sedan även Elias Ranefur vilket fastställde hemmasegern till 4-1. Övriga hemmasegrar togs av Magnus Molin som besegrade Anders Eriksson och Liao Chen Ting som vann över Elias Ranefur. HBTK´s enda kvällsseger togs av Ranefur som besegrade Molin med 3-0 i set. Se upp för Kävlinge, som tog säsongens första seger, när de mönstrar detta lag!


Bilden: David McBeath Foto: Per Hällström

Bengt Israelsson sa såhär om matchen: Vi hoppades före matchen på 3-3 och ville hålla borta Liao från Mattias Karlsson. Laget gör en underbar insats med David McBeath som grädden på moset. Engelsmannen är riktigt, riktigt bra och hans seger mot Karlsson var ju en sensation. Roligt också att McBeath fick slå in matchbollen till 4-1 i lagmatchen då han besegrade Ranefur. Liao gör det också mycket bra och vann över Eriksson på ett imponerande sätt. Kul också för Molle (Magnus Molin), han firade julafton redan idag i och med vinsten över Eriksson, han brukar nämligen inte vinna matcher förrän efter jul skojade en mycket nöjd Israelsson. När vi har dessa spelare på plats, nu är Liao här, är vi ett riktigt bra lag avslutade Israelsson medans Liao spelade pingis med en nioåring i bakgrunden.

McBeath vs Karlsson 3-2 (14-12, 11-9, 8-11, 9-11, 11-6)
Molin vs Ranefur 0-3 (12-14, 10-12, 5-11)
Liao Chen Ting vs Eriksson 3-1 (11-8, 9-11, 11-8, 11-6)
McBeath vs Ranefur 3-1 (12-10, 9-11, 11-7, 11-7)
Molin vs Eriksson 3-1 (11-5, 7-11, 11-8, 11-5)

BTK Warta vs Eslöv AI 3-3:

På fredagskvällen inleddes fjärde omgången av Pingisligan med en tidig seriefinal, i Excercishuset på Heden i Göteborg, mellan BTK Warta och Eslöv AI och vilken match det blev! Efter drygt två timmars spel stod det klart att de båda lagen delade på poängen sedan matchen slutade 3-3. Det var stor dramatik hela kvällen och det inleddes med att gästernas Kosiba besegrade Chang Hong med klara 3-0. På bordet bredvid körde hemmaspelaren, Magnus Månsson, över Eslöv´s Xu Hui i tre raka set och innan pausen hann Hampus Söderlund med att besegra Robert Svensson, också det med 3-0 men här skiljde det bara 2 bollar i de tre seten till Söderlunds fördel vilket innebar 2-1 ledning för Warta. Robban Svensson kvitterade till 2-2 genom att besegra Månsson med 3-0 innan Chang Hong återgav hemmalaget ledningen med 3-2 via sin seger över Xu Hui med 11-9 i skilje. Jiang Chang Hong vann de båda inledande seten stort och hade sedan även matchboll i fjärde set vilken räddades av Eslövspelaren. I skilje gick Xu Hui fram till 9-5 innan Changen tog sex raka poäng fram till 11-9 i skilje. I sista matchen kunde sedan Kosiba ta andra kvällssegern genom att besegra Söderlund i skilje sedan hemmaspelaren haft ledning med 2-1 i set men därefter tog Kosiba två raka set och spelade magiskt i sista setet som slutade hela 11-0 till ungraren.

Magnus Månsson´s tankar efter matchen var följande: Det var en sjuk match ikväll och hade man innan matchen sagt att det skulle bli 3-3 hade jag tagit det direkt. Nu känns det dock lite trist att vi inte lyckades vinna med 4-2 i och med att vi tog två segrar mot Xu Hui. Vi är jättenöjda med vår inledning av säsongen och visar med kvällens resultat att vi kan fightas mot alla lag i serien. Changen gjorde det bra, i första matchen mot Kosiba som han förlorade hade han lite känning i knät, men det märktes inte alls i segermatchen mot Xu Hui. Det var några riktigt häftiga bollar i skilje när han vände 5-9 till 11-9! Hampus Söderlund blir bättre och bättre och spelade väldigt bra mot Robert Svensson. Mot Kosiba hade han 2-1 och 3-0 när han gjorde några enkla misstag som gjorde att Kosiba drog ifrån i det setet. I skilje satte sedan ungraren allt, både backhand´s och forehand´s. Själv är jag väldigt nöjd med min seger över Xu Hui. Bollen gör att han inte spelar lika snabbt som förut, men jag gjorde knappt ett enda misstag i den matchen. I matchen mot Svensson låste han mig helt i de två första seten innan jag ändrade lite i tredje vilket gjorde att jag kom åt mer med mitt eget spel, men tyvärr räckte det inte avslutade Månsson.

Peter ”Pidde” Andersson sa såhär om matchen: Daniel Kosiba är grym ikväll! Vinner enkelt sin första match och vänder sedan 1-2 underläge mot Söderlund till seger i skilje där skiljesetet är magiskt. Hampus spelade bra ikväll, men Kosiba var grym helt enkelt. Robban Svensson hade bra läge mor Söderlund, ledning i första set och sedan setbollar både i andra och tredje set, men som sagt, Söderlund var mycket bra ikväll. Robban tog sedan omgående revansch genom att besegra Månsson. Xu Hui har haft fotproblem och missat mycket träning och han har inte hittat tillbaka till sin riktiga form ännu. Jag är dock inte orolig att den inte infinner sig utan den kommer är jag helt säker på. Som matchen gestaltade sig är jag nöjd med en pinne och Warta är ett bra lag, de har ju även Vostes att tillgå också.

Chang Hong vs Kosiba 0-3 (2-11, 9-11, 6-11)
Månsson vs Xu Hui 3-0 (11-9, 11-5, 11-8)
Söderlund vs Svensson 3-0 (11-9, 12-10, 14-12)
Chang Hong vs Xu Hui 3-2 (11-5, 11-3, 7-11, 11-13, 11-9)
Månsson vs Svensson 0-3 (2-11, 2-11, 12-14)
Söderlund vs Kosiba 2-3 (13-11, 9-11, 11-9, 8-11, 0-11)