Välj en sida

Efter kvällens matcher i den sjunde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA är första halvan av säsongen spelad. Det blev idel bortasegrar och efter att Eslövs AI BTK förlorat mot BTK Rekord har det nu blivit oerhört jämnt i toppen där Halmstad BTK endast är en poäng efter ledande Eslöv. Kring slutspelsstrecket har det också blivit jämnare och framförallt är det i nuläget Spårvägen som ligger närmst en slutspelsplats.

Ängby SK – Halmstad BTK, 2-4
Hemmalaget Ängby fick en pangstart i matchen mot hallänningarna och tog ledningen med 2-0 efter att Sebastian Loso vunnit över Fabian Åkerström och André Da Silva besegrat Elias Ranefur. Ängby var dessutom ytterst nära att dryga ut ledningen till 3-0 då Gustaf Ericson var ytterst nära att besegra Halmstads debutant Li Yijie men tillslut var det ändå kinesen som stod som vinnare. Just Li är en ny bekantskap i ligan som Halmstad plockat in som ersättare för japanen Yuto. Efter paus var det inget snack, Halmstad spelade hem tre raka matcher och fastställde slutresultatet 2-4.

Eslövs AI BTK – BTK Rekord, 1-4
Kvällens snabbaste match slutade med 4-1 till bortalaget Rekord och innebar säsongens första poängförlust för Eslöv. Ensam att vinna match i hemmalaget var Truls Möregårdh som besegrade Liang Qiu i raka set. Lagmatchen var betydligt tightare än siffrorna visar men Rekord var bättre i de jämna lägena och vann tre matcher i skiljeset. Michal Obeslo som senaste tiden besvärats av både rygg- och magskada visade att han är tillbaka i god form med besked då han vann båda sina matcher. Välbehövliga poäng för Helsingborgslaget i jakten på slutspelsplats och ett lite oväntat poängtapp för serieledarna.

Falkenbergs BTK – BTK Kävlinge, 4-6
Omgångens längsta och jämnaste match spelades mellan Falkenberg och Kävlinge som båda två stod på sex poäng inför matchen som tillslut gick avgöras i ”sudden-death” där Kävlinge drog det lägsta strået. I hemmalaget Falkenberg visade An Shu på gammal storform när han vann båda sina matcher, först mot Yannicke Vostes med 3-2 och sedan mot Eric Jouti med 3-0. I ”sudden-death” var det dock Vostes som fick sista ordet då han först besegrade An Shu och sedan thailändaren Padasak. Även Jouti fick revansch då han slog An Shu i ”sudden”.

Söderhamns UIF – Spårvägens BTK, 2-4
Söderhamn plockade in Anthony Tran i laguppställningen igen efter att hittills under säsongen bara suttit på bänken men tyvärr blev det varken en lyckad kväll för Tran eller för hemmalaget SUIF. Gästerna tog kommandot direkt och gick upp till 2-0 innan Anders Eriksson kunde besegra Daniel Schaffer med 3-1 i set. Efter paus spelades en riktig nagelbitare mellan Tran och Spårvägens japan Satoshi Aida som Aida tillslut vann med 15-13 i skiljeset. Viktor Brodd tog sedan sin första seger för kvällen, efter att inledningsvis förlorat mot just Aida, då han vann mot Schaffer. I den sista matchen vann Simon Berglund sin andra match för kvällen genom att besegra Anders Eriksson. I och med sin vinst är nu Spårvägen med på allvar och krigar om den fjärde och sista slutspelsplatsen.

Komplett tabell och statistik hittar ni här. 

Nästa omgångs matcher (18/12):
Spårvägens BTK – BTK Kävlinge
Falkenbergs BTK – BTK Rekord
Eslövs AI BTK – Halmstad BTK
Söderhamns UIF – Ängby SK