Välj en sida

I den femte omgången av herrarnas pingisliga fanns många revanschmöten att se fram emot. Det mest intressanta var kanske reprisen på förra säsongens SM-final, BTK Rekord-Eslövs AI.

Det blev ingen revansch för Rekord. Eslövs seger med 4-1 grundlades när Daniel Kosiba lyckades rädda tre matchbollar i fjärde set mot Michal Obeslo och vinna skiljeset med 11-3.

Daniel Kosiba räddade tre matchbollar i fjärde set och vann skilje mot Michal Obeslo.

Inte heller Simon Arvidsson lyckades få revansch på Robert Svensson, 11-9 i skilje till Eslövsspelaren. Det var för övrigt Simons första förlust i årets Pingisliga.

Michal Obeslo lyckades repa mod i sin andra match och på ett imponerande sätt vinna över Xu Hui, som öppnat Pingisligan på ett tveksamt sätt. Redan fyra förluster på tio matcher. Är hans hunger över eller är det fortfarande hans fotskada från i somras som gör sig påmind?

Publiken hade förmodligen sett fram emot ett möte mellan bröderna Malte i Rekord och Truls Möregårdh i Eslöv. Så blev det inte, lagledningarna valde att ställa över båda. Den kampen får vi vänta på…

I gruppspelet i SOC vann Elias Ranefur över Guillermo Martinez. I mötet mellan Halmstad BTK och Falkenbergs BTK hade han chans till snabb revansch. Så blev det inte utan Elias vann säkert med 3-1 i set. Falkenberg fick klara sig utan Alexander Franzén och var chanslöst mot ett taggat Halmstad som tog sin första tvåpoängare för säsongen.

– Alla presterade bra idag. Nu kan vi andas ut. Själv spelade jag stabilt och gjorde inga misstag, sade Mattias Karlsson.

Mattias besegrade Padasak Tanviriyavechakul med 3-1 och imponerade stort i andra set då han vände 1-4 till 11-4.

BTK Kävlinge kom till spel utan lagets obestridde etta, Liao Chen-ting, vilket var ett för stort avbräck skulle det visa sig.

Trots det tog man ledningen med 2-1 efter att Magnus Molin vunnit i tre raka mot Sebastian Loso. David McBeath, som senast slog Mattias Karlsson, vann  mot Daniel Schaffer i tre raka.

Vem hade kunnat ana att Sebastian Loso i det läget skulle slå McBeath. Så gjorde han och det var nyckeln till att Ängby/Spårvägen Elit kunde få med sig båda poängen i den viktiga matchen mot BTK Kävlinge. Daniel Schaffer avgjorde i tre raka mot Helshan Weerasinghe fram till vinst med 4-2.

I en riktigt spännande uppgörelse lyckades Söderhamns UIF vända 1-3 till oavgjort 3.3 mot BTK Warta, som i och med poängförlusten tappade serieledningen.

Själv hade jag fullt upp framför datorn denna omgång. Hallandsposten sände Halmstad-Falkenberg på sin webbsida. Pingisplay visade Ängby/Spårvägen-Kävlinge och Rekord-Eslöv, även om den senare matchen var svår att få upp på skärmen.

Alla resultat och serietabellen hittar du på Pingisligan, herrar.