Välj en sida

Imorgon tisdag (3/12) spelas den sjätte omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA. På flera håll väntar spännande matcher, exempelvis i Skåne mellan BTK Rekord och BTK Kävlinge. Vinnaren i den matchen tar ett ordentligt kliv från sistaplatsen som just nu innehas av Spårvägens BTK. Just Spårvägen möter Söderhamns UIF på bortaplan i Hälsingland och det är denna match som är omgångens match. Övriga matcher i omgången är; Eslövs AI BTK mot Falkenbergs BTK och Halmstad BTK mot Munkedals BTK.

Omgångens match spelas alltså mellan Söderhamns UIF och Spårvägens BTK. För båda lag är detta så nära ett derby man kan komma trots att det skiljer drygt 25 mil mellan de båda städerna. Söderhamn ligger för närvarande på plats fyra i tabellen med nio inspelade poäng och matchkvoten 14-10 medan Spårvägen ligger sist med noll poäng och 2-20 i matcher.

Historiskt sett har lagen mötts hela 40 gånger. Söderhamn har vunnit 19 av dessa matcher medan Spårvägen vunnit 14, sju av mötena har slutat oavgjort.

Lagen mönstrar följande trupper (kvoter efter fem spelade omgångar):
Söderhamns UIF
Anders Eriksson, 3-0
Anton Hjort, 4-1
Per Sandström, 1-3
Jin Takuya, 3-1
Anthony Tran, 2-5
Yuma Tsuboi, 1-0

Spårvägens BTK
Harald Andersson, 1-7
Martin Friis, 0-2
Sebastian Loso, 0-2
Daniel Schaffer, 1-6
Zhao Tianming, 0-3

Inbördes möten
Anders Eriksson – Harald Andersson, 0-1
Anders Eriksson – Daniel Schaffer, 2-0
Anton Hjort – Martin Friis, 2-1
Anton Hjort – Sebastian Loso, 1-1
Anthony Tran – Harald Andersson, 1-6
Anthony Tran – Daniel Schaffer, 0-2

Inför matchen har vi ställt ett antal frågor till hemmalagets tränare Fredrik Lundquist:

Hur är läget i laget?
– Det är väl sådär om jag ska vara ärlig. Anders Eriksson är fortfarande ljumskskadad och ingen japan är på plats så vi har lite klenare lag än normalt. I och för sig har Anthony Tran, Anton Hjort och Per Sandström gjort det väldigt bra på sistone, exempelvis vann vi mot Munkedal senast. Spårvägen har haft en tung start på säsongen och med all respekt för motståndarna så skulle jag säga att vi är favoriter imorgon. Jag tycker också att vi stärkts efter vinsten mot Munkedal där varken vår ”etta” eller ”tvåa” var med.

Spårvägen ligger sist, gör det att ni känner er extra avslappnade?
– Oavsett om vi hade haft bästa lag eller inte så hade vi inte varit avslappnade. En spelare som Harald Andersson är väldigt farlig trots att han haft en tuff inledning på säsongen. Vi har full respekt för motståndarna som är väldigt kompetenta trots tabellplaceringen.

Det är nästan en månad sedan förra matchen, vad har ni gjort under denna period?
– Det har blivit lite individuella lösningar nu på grund av skadorna i truppen. Anton har spelat lite i Frankrike och Per i Norge. Dom tre som ska spela känns jäkligt bra och verkligen tagit chansen nu när den dykt upp.

Ni ligger nu fyra bara två poäng före Falkenberg som jagar den sista slutspelsplatsen, kommer ni ta den?
– Jag tror mycket på oss. Vår plan och vårt löfte från japanerna är att de kommer vara på plats i stort sett alla matcher efter jul. Vi tror också att Anders kommer vara tillbaka i spel om inte nästa omgång så efter jul. Kan vi hänga med nu innan jul och ta någon poäng då känns det bra.

Övriga matcher i omgång sex
18.30, Eslövs AI BTK – Falkenbergs BTK
18.30, BTK Rekord – BTK Kävlinge
19.00, Halmstad BTK – Munkedals BTK

Samtliga matcher livesänds som vanligt via Solidsport.

Foto: Jens Oredsson