Välj en sida

Bilden: Seriesegrarna Spårvägen Foto: Spårvägens facebooksida

Spårvägens BTK har i och med gårdagens seger över Söderhamn på bortabord säkrat segern i grundserien av Pingisligan by STIGA. Spårvägen med en trupp av stockholmsfostrade spelare till 100%
Grattis till Spårvägens BTK för en väl genomförd grundserie!

SUIF-Spårvägen 3-4
Harald Andersson blev avgörande i denna lagmatch för sitt Spårvägen med sina två singelsegrar samt dubbelseger med parkompisen Anthony Tran. Andersson inledde med att besegra Jonatan McDonald med 3-1 i set och det följdes upp med seger över Viktor Brodd. Låt oss stanna vid mötet med Brodd.

Brodd och Andersson har spelat mot varandra i över tio år i seniorsammanhang och Andersson vinner alltid. Trots jämna i spelstyrka så segrar alltid Andersson, denna säsong har de möts två gånger i Pingisligan och båda gångerna har det slutat med 11-9 i skiljesetet. När jag skriver alltid finns det undantag men om vi ser tillbaka på möten i Pingisligan sedan 2010 så har Andersson 12-0 i matcher. Otroligt egentligen.

Givetvis är inte en spelare ensam om att vinna en lagmatch. Det var faktiskt så att SUIF hade greppet om matchen och ledningen med 3-2 då Anthony Tran kunde besegra hemmalagets Anton Hjort med 3-1 i set för att forcera fram en avgörande dubbelmatch som han och Andersson sedermera vann. Värt att notera är att Martin Friis förlorade båda sina matcher denna afton, 0-3 mot McDonald och 1-3 mot Hjort.

Lyckeby-Eslöv 1-4
Botten mot toppen. Ett resultat som nog var ganska väntat som slutresultat men i matchen så fanns det saker att notera. Eslövs finländske landslagsman Alex Naumi har steg för steg börjat komma tillbaka i spel efter en ryggskada, denna gång räckte det inte till seger mot Anton Andersson som vann deras hårda match med 3-0 i set. Joel Svensson med få meriter om ens några som spelare i Pingisligan stod upp mer än bra mot Mattias Översjö, Svensson hade greppet om matchen och ledning med 2-1 i set innan Översjö kunde vända och vinna.

Anton Andersson gav sedan Nandor Ecseki en riktig match och pressade ungraren till skiljeset. Men som så ofta förr så vinner de mer rutinerade när det behövs mest i lagsammanhang. Så även denna gång.

En lagmatch som förloras av Lyckeby men där de faktiskt pressar Eslöv på ett bra sätt.

Halmstad-Falkenberg 4-0
Ett hallandsderby utan större nerv. Halmstad kunde utan darr på ribban klart besegra sina lokalkonkurrenter Falkenberg med klara siffror. Tre raka 3-0 segrar för hemmalaget innan Borgar Haug fick slita hårt mot Anastasios Riniotis. Haug kunde dock till sist vinna matchen och säkra upp en 4-0 seger i lagmatchen.

Halmstad valde att lufta fyra olika spelare i sina fyra segermatcher. Fin bredd!

Kävlinge-Munkedal 2-4
En tät match med några nygamla ansikten i Munkedal tillbaka i spel. Simon Söderlund och Carl Ahlander-Johansson var tillbaka för Munkedal och det blev succé i alla fall för Söderlund som tog hem två matcher.

Alex Franzén tog hem två fina 3-0 segrar och var som vanligt tongivande i Munkedal. Att Simon Söderlund skulle komma in och besegra framförallt Magnus Molin var mer oväntat.

Munkedal har denna säsong använt ett stort antal spelare och haft en väldigt ojämn laguppställning från match till match den viktigaste konstanten i laget har varit Alex Franzén och när han har rätt sällskap så har Munkedal gjort bra ifrån sig. Inget slutspel för Munkedal i år trots att man faktiskt varit riktigt nära.

14 (sista omgången) 12/4 klockan 18.30
SUIF-Lyckeby
Eslöv-Halmstad
Falkenberg-Kävlinge
Munkedal-Spårvägen

Tabell och samtliga matchresultat